Home > Deze namiddag internationale plantactie klimaatbossen in Kortrijk

Deze namiddag internationale plantactie klimaatbossen in Kortrijk

Geschreven op 19 januari 2019 om 22:58 door Mario De Wilde

Spade in de aanslag en planten maar. BOS+, Climate Express en Klimaatcoalitie beloofden voor elke deelnemer aan de historische klimaatmars van 2 december een vierkante meter bos en voegen nu de daad bij het woord: iedereen is welkom op de grote plantactie van zondag 20 januari in Kortrijk. Daarnaast worden ook klimaatbossen in Ecuador en Oeganda aangeplant. Een plantactie met internationale allure dus. De aanplant van de klimaatbossen in Kortrijk belooft een hele klus te worden. Er wordt daarom een oproep gedaan om mee te komen helpen; iedereen is welkom op de plantsites in Kortrijk vanaf 14 uur. Rond 16.30 uur wordt de plantdag afgesloten met een toost op het geleverde werk. Inschrijven kan via ww.bosplus.be.

Hoopgevend

75.000 mensen kwamen in december op straat voor het klimaat, 75.000 m² nieuwe klimaatbossen worden dit weekend aangeplant. Zoals beloofd zal BOS+ de helft in Vlaanderen en de helft in de tropen aanplanten. Een bewuste keuze: de klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging en onze levensstijl in Vlaanderen heeft een impact die tot aan de andere kant van de planeet reikt. Er zullen daarom op zondag gelijktijdig in Vlaanderen, Ecuador en Oeganda boompjes geplant worden. In Kortrijk zal er voornamelijk zomereik geplant worden. “Een heuglijk moment. Dat de klimaatbossen nu al het levenslicht zullen zien, is zeer hoopgevend. Dit project van de klimaatbossen is er eentje om te blijven en nooit meer te stoppen; laten we vooral blijven bomen planten”, zegt Bert De Somviele, directeur van BOS+.

Werk maken

Ook bij de stad Kortrijk zijn ze verheugd met het nieuwe klimaatbos: “Zo zetten we onze ambitie om de volgende legislatuur 100 hectare bos te realiseren kracht bij“, aldus Bert Herrewyn, schepen van leefmilieu. Met deze bosuitbreiding in Vlaanderen en de tropen wil BOS+ doen waar de politiek maar niet in slaagt: werk maken van een doortastend bos- en klimaatbeleid. Het aanplanten van bossen of de bescherming van waardevolle natuurgebieden kan namelijk een zeer betekenisvolle bijdrage leveren aan de klimaatinspanningen die nodig zijn tegen 2030. Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door Climate Express, Klimaatcoalitie, Greenpeace, Boomkwekerij Sylva Van Hulle, Stad Kortrijk, Gemeente Willebroek, Bond Beter Leefmilieu, WWF-Belgium en Mindo Cloudforest Foundation.

Praktisch
zondag 20 januari van 14 tot 16.30 uur
Afspraakplaats: Sint-Anna, 8500 Kortrijk.
Parkeren kan op de publieksparking in de Don Boscolaan

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.