Home > Deze namiddag feest voor de nieuwkomers in Izegem

Deze namiddag feest voor de nieuwkomers in Izegem

Geschreven op 27 april 2019 om 07:13 door Mario De Wilde

Deze namiddag vindt in het stadhuis van Izegem het Feest voor de Nieuwkomers plaats. Daar ontvangen alle inburgeraars die het attest ‘inburgering’ behaalden in het voorjaar 2019, een certificaat en een attentie. De deelnemers van de Izegemse praatinitiatieven en de Buddywerking worden bedankt voor hun inzet.
“Het attest bewijst dat de nieuwkomer een cursus maatschappelijke oriëntatie volgde. Dat is een kennismaking met de Vlaamse samenleving. Het inburgeringstraject omvat ook een basiscursus Nederlands en loopbaanoriëntatie”, verduidelijkt schepen van inburgering en integratie, Lothar Feys ons.  “Met het Feest voor de Nieuwkomers wil de stad haar dankbaarheid uitdrukken naar nieuwkomers die zich inzetten om zich goed te integreren in onze maatschappij in het algemeen en onze stad in bijzonder. We hopen op deze manier andere nieuwkomers verder te motiveren. Tijdens het feest kunnen de genodigden genieten van een hapje en een drankje. Een echte gezinsactiviteit met randanimatie voor de kinderen. Ook de deelnemers en vrijwilligers van de Izegemse taalinitiatieven Babbel’Uit en de Babbeldoos, én de Buddywerking worden uitgenodigd. Babbel’Uit is het zeer succesvolle project van de stad waar volwassen nieuwkomers op een ongedwongen manier hun Nederlands kunnen oefenen. In de
Babbeldoos kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar terecht om Nederlands te oefenen. Met dit Feest voor de Nieuwkomers willen we verder ook promotie maken voor onze taalinitiatieven.

Waar? in het stadhuis (zaal Meilief)
Wanneer: van 14.00 uur tot 16.00 uur

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.