Home > Deze nacht wijzigt werfsituatie N49 Damme: één brede rijstrook in elke rijrichting

Deze nacht wijzigt werfsituatie N49 Damme: één brede rijstrook in elke rijrichting

Geschreven op 23 januari 2024 om 14:08 door Mario De Wilde

In overleg met de politie en de stad Damme heeft AWV beslist om de werfsituatie aan te passen op de N49. In plaats van 2 versmalde rijstroken richting kust en 1 versmalde rijstrook richting binnenland wordt de werf heringericht zodat er in beide richtingen 1 brede rijstrook beschikbaar is om zo meer comfort te bieden aan de weggebruikers. De aanpassing gebeurt in de nacht van dinsdag 23 januari op woensdag 24 januari. Verkeer richting binnenland volgt dan een omleiding via de A11.
Meer comfort en ernstige verkeershinder bij incidenten voorkomen
Een brede rijstrook van ruim 4 meter in elke rijrichting in plaats van 2 versmalde rijstroken richting kust en 1 versmalde rijstrook richting binnenland, biedt meer comfort voor de weggebruikers, in het bijzonder voor het zware verkeer. Met die wijziging van de werfsituatie wil AWV ook voorkomen dat er bij een ongeval meteen zeer grote hinder ontstaat.
Aanpassing werfsituatie in nacht van 23 op 24 januari
De aanpassing naar de nieuwe werfsituatie zal door de aannemer uitgevoerd worden in de nacht van dinsdag 23 januari op woensdag 24 januari, vanaf 19u30. Tijdens deze werken wordt alle verkeer richting binnenland omgeleid via de A11 richting Brugge om zo via de N31 naar het binnenland door te rijden. Het verkeer richting kust behoudt tijdens de werken 1 versmalde rijstrook.

Vanaf morgen woensdagochtend 24 januari kan het verkeer dan in beide richtingen over 1 brede rijstrook van ruim 4 meter.

Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u binnen de werfzone. De omleidingen voor fietsers en lokaal verkeer ter hoogte van de afgesloten kruispunten blijven ook dezelfde.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.