Home > Deze middag nieuw fietspad langs Bruggesteenweg-Wingenesteenweg in Ruiselede

Deze middag nieuw fietspad langs Bruggesteenweg-Wingenesteenweg in Ruiselede

Geschreven op 8 december 2018 om 10:13 door Mario De Wilde

Deze middag openen de Provincie West-Vlaanderen en de gemeente Ruiselede het nieuwe fietspad langs de Bruggesteenweg-Wingenesteenweg in Ruiselede. Het nieuwe tracé loopt over een afstand van 3,2 km, tussen het kruispunt met de Abeelstraat en de Scheidingsstraat in Ruiselede. Langs de Bruggesteenweg en in de Wingenesteenweg (vanaf het kruispunt Klaphulle tot aan de verkeerspoort) werd een enkelrichtingsfietspad aangelegd van afwisselend 1,50 tot 1,75 m breed. Bij de verkeerspoort, tussen Klaphulle en de Brandstraat, gaat het fietspad over in een dubbelrichtingsfietspad van afwisselend 2 tot 2,5 m breed. Het fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk voor de dagelijkse verplaatsingen naar school of naar het werk.

Fietsverbinding tussen Ruiselede en Wingene
Het fietspad is een onderdeel van de fietsverbinding tussen Ruiselede en Wingene. In een eerste fase (2016) werd een nieuw fietspad van 1 km aangelegd langs de Bruggestraat-Bruggesteenweg (vanaf het slachthuis in de Bruggestraat tot aan de Abeelstraat) in Ruiselede. In 2017 kwam er een fietstracé van 1,63 km tussen het kruispunt met de Tieltsesteenweg en de Balgerhoekstraat in Wingene.In een volgende fase zal het fietspad verder aangelegd worden, over een afstand van 2,5 km langs de Ruiseledesteenweg (van de Balgerhoekstraat tot de Scheidingsstraat) in Wingene. Daarnaast zal een vervolgtracé van zo’n 7,3 km gerealiseerd worden tot aan het Aanwijs in Beernem. De timing van deze werken hangt af van de geplande rioleringswerken.

Programma:

10.45 uur Toelichting over het project door burgemeester van de gemeente Ruiselede, Greet De Roo

10.55 uur Toelichting over het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk door Jurgen Vanlerberghe (Provincie West-Vlaanderen)

11.05 uur Fietstocht langs het nieuwe fietspad

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.