Home > Deze items mogen niet ontbreken in jouw home office

Deze items mogen niet ontbreken in jouw home office

Geschreven op 24 mei 2024 om 07:00 door Mario De Wilde

Zeker nu we met z’n allen vaker en vaker van thuis uit werken, is het fijn als we thuis een ingericht bureau hebben waar we goed kunnen doorwerken. Daarvoor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle essentiële items hebt om een productieve en comfortabele werkomgeving te creëren. Of je nu freelancer bent of gewoon af en toe vanuit huis werkt, deze zes items mogen niet ontbreken in je home office. 

Ergonomische bureaustoel

Als je vanuit huis werkt, breng je waarschijnlijk veel tijd door achter je bureau. Daarom is het essentieel om een goede, ergonomische bureaustoel te hebben die comfort biedt en rugklachten helpt voorkomen. Een stoel met verstelbare armleuningen is ideaal om ervoor te zorgen dat je comfortabel en goed gepositioneerd zit, tijdens lange werkdagen.

Stabiele bureau

Een stevig en ruim bureau is uiteraard onmisbaar voor je home office. Kies een bureau die groot genoeg is om al je benodigdheden, zoals een computer, printer, en notitieblok, op te kunnen zetten. Zorg er ook voor dat het bureau op de juiste hoogte is ingesteld, zodat je comfortabel kunt werken zonder dat je last krijgt van nek- of rugklachten.

Goede verlichting

Als je een productieve werkomgeving wilt creëren, is het belangrijk dat je zorgt voor goede verlichting. Zorg om te beginnen voor voldoende natuurlijk licht, door je bureau in de buurt van een raam te plaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk om te investeren in goede kunstmatige verlichting, zoals een bureaulamp met een verstelbare arm, om ervoor te zorgen dat je altijd goed zicht hebt op je werk, zelfs als het buiten donker is.

Praktische accessoires

Natuurlijk is het fijn als je home office ook een beetje mooi is ingericht en aangekleed met accessoires. Maar om het helemaal af te maken, kan je ook kiezen voor praktische spullen zoals een whiteboard aan de muur, mooie schaaltjes voor punaises of ander klein kantoormateriaal, een kleurrijke pennenpot,… Op die manier ziet je bureau er niet enkel leuk uit, maar ligt er ook geen overbodige rommel die je kan afleiden en heeft alles een functie. 

Voldoende opbergruimte

Opgeruimd staat netjes: want een opgeruimde werkplek draagt bij aan een productieve werkomgeving. Zorg daarom voor voldoende opbergoplossingen, zoals lades, planken of een archiefkast, om al je documenten, kantoorbenodigdheden en andere spullen netjes op te kunnen bergen. Een opgeruimde en georganiseerde werkplek zal je helpen om gefocust te blijven en afleiding te minimaliseren.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.