Home > Derde editie van Kind of Bruges zet opnieuw jonge filmmakers in de kijker

Derde editie van Kind of Bruges zet opnieuw jonge filmmakers in de kijker

Geschreven op 22 april 2024 om 11:49 door Mario De Wilde

Voor het derde jaar op rij wordt een jongerenavond georganiseerd tijdens MOOOV filmfestival. ‘Kind of Bruges’ is een samenwerking tussen Jong Volk, BLVRD Magazine, MOOOV en Platform en is een kortfilmwedstrijd mét award night. De voorwaarden om in te zenden: de film moet gemaakt zijn door jong volk en er moet een link zijn met Brugge. Uit 13 inzendingen van jonge filmmakers werden 5 films geselecteerd die vertoond worden tijdens het festival. De genomineerden zijn:

Lore Mechelaere – Hannah & De krokodil Théo Collie – Head Body Tail
Naas Decoster – Edeldier Harry Billiet – ‘Groundhog Days’
Adriaan Claerhout – Mild

Tijdens de award night van Kind of Bruges worden twee winnaars gekozen, door het publiek en door een jury. De professionele jury wordt gevormd door Marie Vandeghinste (lid van PLATFORM), Ninalotte Roose (actrice), Jonas Hollevoet (regisseur), Pieter Vierstraete (distributeur Lumière) en Dries Heyneman (acteur). De publieksprijs wordt door schepen van Jeugd Mathijs Goderis uitgereikt. Na de vertoningen is er nog tijd voor drankjes (en oufti’s!) in de cinema.

De winnaars gaan naar huis met verschillende prijzen: een award gemaakt door Sanne De Muynck, een bon van Kamera Express t.w.v. 100 euro en een interview door Jong Volk, dat ook gepubliceerd zal worden in de volgende editie van BLVRD Magazine.

Kind of Bruges vindt plaats op vrijdag 26 april om 19u30 in cinema Lumière. Een ticket kost 5 euro. Meer info vind je via www.mooov.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.