Home > Delhaize Ieper, met Annelies en Michiel aan het roer, heropent volledig in het nieuw

Delhaize Ieper, met Annelies en Michiel aan het roer, heropent volledig in het nieuw

Geschreven op 22 maart 2024 om 07:31 door Mario De Wilde

Eergisteren heropende Delhaize Ieper officieel de deuren na een totale remodelling: een belangrijk moment in de rijke geschiedenis van de winkel én voor de recente nieuwe uitbaters Annelies Himpens en Michiel Masschelein. Delhaize Ieper is al sinds eind jaren ’70 een instituut in de streek. Na bijna 45 jaar ononderbroken activiteit brak in 2023 een historisch nieuw hoofdstuk aan voor de winkel. Als één van de 128 filialen waarvoor Delhaize vorig jaar op zoek ging naar een zelfstandige uitbater, hoorde Delhaize Ieper bij de eerste golf van overnames. Annelies Himpens werd op 26 oktober 2023 officieel de nieuwe uitbaatster, en intussen heeft ze samen met haar man Michiel Masschelein en het hele team werk gemaakt van een ambitieus toekomstplan. Met de feestelijke heropeningsreceptie na een diepgaande renovatie, beleeft Delhaize Ieper vanavond opnieuw een sleutelmoment in haar geschiedenis.
Plannen waargemaakt
Toen Annelies en Michiel in oktober aan het roer kwamen van Delhaize Ieper zagen ze heel veel potentieel, en wilden ze daarvoor ook de nodige investeringen doen.
“Met ons hele team en samen met Delhaize zijn we meteen na de overname al aan de voorbereidingen van de remodelling begonnen”, vertelt Annelies. “We hebben tot in het kleinste detail plannen uitgewerkt, want we wilden de winkel de perfecte opfrisbeurt geven die hij verdiende. Alleen zo konden we al onze plannen op een perfecte manier aan onze klanten presenteren.”

Die plannen gingen van een grotere bakkerij en meer aandacht voor verse producten, tot een heel nieuwe koelinstallatie, meer lokale producten en een nieuwe visafdeling en beenhouwerij. Bovendien wilden Annelies en Michiel de personeelsvertrekken vernieuwen, om ook de medewerkers extra comfort en een moderne werkomgeving te kunnen bieden.

“Je kan proberen om in losse projectjes al die zaken één voor één te realiseren, maar we wilden Delhaize Ieper geven wat ze écht verdiende: een totale make-over!”, gaat Annelies verder. “We wisten dat we voor enorme investeringen stonden, maar zo konden we ineens al onze dromen voor de winkel waarmaken.”
Klaar voor schitterende toekomst
Het ondernemerskoppel liet er geen gras over groeien, en nog vóór het eindejaar lagen alle plannen voor de nieuwe winkel op tafel. Meteen na nieuwjaar werd gestart met de werken, en sinds 10 februari was de winkel zelfs even helemaal gesloten. “Dat was nodig, want we hebben uiteindelijk alles tot op de ruwbouw gestript”, geeft Annelies nog aan. “Een indrukwekkende maand is het geweest, waarbij de medewerkers niet alleen hielpen bij de remodelling maar ook intensief opleidingen volgden over onze nieuwe apparatuur, over hoe we in de nieuwe omgeving nog beter kunnen samenwerken enzovoort. Wat zijn we trots op het resultaat!”

Die trots is terecht, want klanten vinden in hun splinternieuwe Delhaize Ieper een uiterst volledig aanbod, met dus heel wat nieuwigheden:
– compleet vernieuwde bakkerij met veel groter atelier, remrijskasten en rotorovens, voor een authentiek ‘warme bakker’-gevoel
– nieuwe visafdeling
– nieuwe beenhouwerij, volledig overgeschakeld op smaakvol vrouwelijk rund en mét verse versnijding ter plaatse
– opnieuw meer eigen bereidingen
– veel ruimer aanbod charcuterie en kazen
– fors uitgebreid aanbod verse, bio, vegetarische en lokale producten

Investeringen in een eigen inpakmachine zorgen daarnaast voor nog versere én langer houdbare producten. En dankzij een hypermoderne koelinstallatie op CO2, waarbij warmte gerecupereerd wordt, werkt Delhaize Ieper voortaan ook een heel stuk duurzamer. ​ Tot slot gaat de nieuwe winkel voortaan ook op zondagvoormiddag open! ​

“We hebben al een weekje proefgedraaid, en hebben onze nieuwe omgeving elke dag beter in de vingers. Aan de eerste enthousiaste reacties van klanten voelen we dat we het ‘wow’-effect hebben behaald dat we voor ogen hadden. De officiële heropening maakt het titanenwerk vanavond helemaal af, en we kunnen onze medewerkers niet genoeg bedanken voor het enorme werk dat ze al hebben geleverd. Delhaize Ieper is nu écht klaar voor de volgende 50 jaar!” besluit een zichtbaar tevreden Annelies.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.