Home > Deceuninck verviervoudigt pvc-recyclagecapaciteit in Diksmuide tot 45.000 ton per jaar

Deceuninck verviervoudigt pvc-recyclagecapaciteit in Diksmuide tot 45.000 ton per jaar

Geschreven op 6 februari 2019 om 14:06 door Mario De Wilde

Deceuninck Groep kondigt trots aan dat het een nieuwe recyclagefabriek in gebruik genomen heeft op zijn recyclage- en compoundingsite in Diksmuide (BE). De gloednieuwe recyclagelijn zal Deceuninck toelaten op termijn tot 45.000 ton pvc per jaar te recycleren. Het te recycleren materiaal zal afkomstig zijn van postindustrieel afval (eigen productieafval en snijresten van de klanten) alsook van de enorme hoeveelheid pvc-ramen van de eerste generatie die inmiddels 30 à 40 jaar oud zijn en die in de komende jaren geleidelijk aan vervangen zullen worden. Met deze investering bevestigt Deceuninck zijn geloof in pvc als een duurzaam en toekomstgericht materiaal voor de bouwsector. Dankzij hun lage thermische geleiding hebben pvc-raamprofielen een drie keer hogere thermische isolatie-efficiëntie dan aluminium raamprofielen . Daarenboven bedragen het energieverbruik en de CO2-uitstoot van pvc-ramen zowel gedurende hun volledige levensduur als bij de productie en recyclage ervan minder dan de helft van deze van hun aluminium tegenhangers. Pvc kan bijna eindeloos gerecycleerd en hergebruikt worden zonder kwaliteitsverlies. Bovendien spaart elke kilogram gerecycleerd pvc volgens schattingen van VinylPlus (https://vinylplus.eu/) 2 kilogram CO2 uit. Tevens zal de recyclagefabriek van Deceuninck jaarlijks meer dan 2 miljoen ramen behoeden voor de stortplaats of verbranding.

Ecologische ambities

De meest recente technologie stelt Deceuninck in staat pvc-profielen in alle kleuren en diverse samenstellingen te recycleren, inclusief profielen die glasvezel bevatten. Tijdens het recyclageproces worden alle onzuiverheden verwijderd en wordt de pvc vermalen en gesorteerd. Na granulatie vormt het gerecycleerd materiaal een perfect alternatief voor nieuw materiaal, en wordt het gebruikt voor de extrusie van nieuwe pvc-raamprofielen. Francis Van Eeckhout, CEO: “Deze investering onderstreept de ecologische ambities van zowel Deceuninck als onze klanten. Het stijgend gebruik van gerecycleerd materiaal zal de ecologische voetafdruk van onze producten en onze productieprocessen verder doen dalen. Bovendien zal het onze afhankelijkheid van nieuwe grondstof verminderen en de negatieve effecten van schommelende grondstoffenprijzen in zekere mate reduceren.”

Financiële kalender
21 februari 2019 Jaarresultaten FY 2018
23 april 2019 Algemene Vergadering
20 augustus 2019 Halfjaarresultaten H1 2019

Over Deceuninck
Deceuninck werd opgericht in 1937 en behoort tot de top 3 van de onafhankelijke designers en producenten van pvc- en composietprofielen voor ramen en deuren. De hoofdzetel bevindt zich in Hooglede-Gits (BE). Deceuninck is opgedeeld in 4 geografische segmenten: West-Europa, Centraal- en Oost-Europa, Noord-Amerika, en Turkije en de emerging markets. Deceuninck is verticaal geïntegreerd en beschikt over 15 fabrieken die samen met 21 magazijnen en distributiecentra instaan voor de vereiste service en responstijd naar de klanten. Deceuninck focust sterk op innovatie, ecologie en design. Deceuninck heeft een beursnotering op Euronext Brussel (“DECB”).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.