Home > Decathlon Roeselare gaat binnenkort voor groen, twee anderen volgen

Decathlon Roeselare gaat binnenkort voor groen, twee anderen volgen

Geschreven op 28 november 2018 om 18:32 door Mario De Wilde

Milieubewuste sportgigant Decathlon schakelt het Gentse bedrijf GreenPulse in om het komende jaar drie nieuwe zonneparken te bouwen. Telkens kunnen klanten en buurtbewoners mee participeren via de burgercoöperatie van GreenPulse. Het eerste zonnedak wordt in januari 2019 geplaatst op de Decathlon vestiging in Roeselare. GreenPulse werkt samen met Human Districts om zoveel als mogelijk Roeselarenaren warm te maken voor een groene investering.
Hernieuwbare energie in helft Belgische vestigingen
Decathlon wil niet enkel in het aanbod de nadruk leggen op innovatie; ook in zijn energiebeleid wil het toonaangevend zijn. Tegen midden 2019 zal de helft van de 34 Belgische vestigingen beschikken over installaties voor hernieuwbare energie. ‘Dat betekent dat we op elk geschikt dak waar we beschikkingsrecht hebben over ons winkelpand kiezen voor zonnepanelen’, aldus Joeri Moons, facility manager die de zonnepaneelprojecten trekt. ‘Daarnaast streven we ernaar onze groene energie waar mogelijk bij lokale producenten aan te kopen om de lokale markt maximaal te steunen.’ Die betrokkenheid bij het lokale uit zich ook in de financieringswijze van de energieprojecten; er komen straks nieuwe zonnedaken in Turnhout, Maasmechelen en Roeselare die mede worden gerealiseerd via burgerparticipatie. Roeselare bijt de spits af: de Roeselarenaar is uitgenodigd om bij te dragen aan een groene en duurzame stad, een ‘human district’.
Deelnemen is winnen
Onafhankelijke energieproducent GreenPulse staat in voor de ontwikkeling, de financiering en het beheer van de Decathlon-projecten. Voor de financiering van het zonnedak bij Decathlon Roeselare werkt GreenPulse samen met Human Districts. Onder andere met een brief en een infosessie nodigt Human Districts de inwoner van Roeselare uit om te investeren in het energieproject. Dat kan door een aandeel aan te kopen in de burgercoöperatieve. Wouter Nuytten van Human Districts: ‘Een aandeel start van €500, het verwachte rendement ligt tussen de 3% en de 6%. Dat is een interessante investering, maar minstens even belangrijk is het dat de fiere Roeselarenaar op die manier zijn steentje bijdraagt aan een human district. Dat is een stad die groen en duurzaam is dankzij de inspanningen van zijn inwoners.’
5 december infosessie met minister Tommelein
Op 5 december om 20.00 uur krijgen klanten en stadsgenoten van Decathlon Roeselare uitleg bij het zonneproject dat in januari 2019 gerealiseerd wordt én bij de mogelijkheden om daaraan bij te dragen.
De infosessie vindt plaats in de Decathlon winkel in de Groenestraat 250, 8800 Roeselare.
Vlaams minister van begroting, financiën en energie Bart Tommelein is enthousiast over het initiatief en heeft zijn aanwezigheid bevestigd.

1 reactie

greet verleye
Geschreven op 2018-11-28 18:35:41
Mooi!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.