Home > De zevende editie van Brugge Classic met dit jaar ook een ‘Woman only peloton’

De zevende editie van Brugge Classic met dit jaar ook een ‘Woman only peloton’

Geschreven op 13 januari 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

Voor de start van de Ronde in Brugge is het helaas nog wachten tot 2025, maar dat neemt niet weg dat Brugge haar imago van ‘Brugge wielerstad’ dit jaar niet gaat verdedigen. Noteer 16 maart om 8.30 uur in de agenda voor de start van dit unieke wielerevenement. Brugge Classic richt zich op recreatieve en competitieve wielrenners en wielrensters die op een verkeersvrij parcours zullen rijden. Deelnemers krijgen op die manier de kans om onder meer op de Brugse ring te fietsen, wat toch redelijk uniek is. Dit onderscheidt de ‘Brugge Classic’ van heel wat andere wielerevents en maakt van deze tour een must voor wielerliefhebbers!

Nieuw dit jaar is het ‘Woman Only Peloton’. Deze wegrit is exclusief voor dames en omvat 60 km. Een mooie afstand om te zien hoe de benen zijn en wat de groeimogelijkheden nog zijn voor het komende voorjaar. Er wordt gemikt op een snelheid van 26 à 27 km/u voor deze rit. Daarnaast staan nog twee andere wegritten op het programma voor zowel dames als heren. Het tweede parcours omvat 75km en wordt gefietst aan een snelheid van 29 à 30km/u. Het derde en laatste parcours heeft een afstand van 90km en wordt gefietst aan een snelheid van 32 à 33km/u.

Voor de organisatie kan Brugge ook dit jaar rekenen op de waardevolle ondersteuning en organisatie van de studenten van Howest. Vier studenten – Tiebe T’Jaeckx, Sam Dewaegenaere, Elias Van Hoorebeke en Jana Verhoye – uit de richting Sport en bewegen aan Howest zetten stevig hun schouders onder dit project. Ze hebben de opdracht gekregen om in het kader van hun opleiding een ‘Sport Business Project’ te organiseren. Zo krijgen zij meer inzicht in de eventsector en kunnen wij in samenwerking met hen een uniek sportief evenement creëren. Deze samenwerking met Howest, Sport en Bewegen, in het kader van het project Brugge Beweegt, is een win-win situatie voor de beide partijen.
Praktisch
– De verschillende wegritten starten op zaterdag 16 maart 2024 om 08.30 uur aan ZoWe, Opleidingscentrum verpleegkunde Brugge, Barrièrestraat 2d, 8200 Brugge.
– Op de campus zijn kleedkamers, een vestiaire en bewaakte fietsenstalling voorzien.
– Alle ritten eindigen ook aan ZoWe. Bij aankomst is animatie voorzien en worden fietskledij en fietsaccessoires verkocht. Deelnemers die dat willen, kunnen ook genieten van een heerlijke spaghetti. Bij elke wegrit is bevoorrading voorzien en is een toiletbezoek mogelijk.
– Inschrijven kan online vanaf 15 januari via www.brugge.be/brugge-classic
– 8 euro voor leden van een fietsclub.
– 10 euro voor wie niet aangesloten is bij een fietsclub.

Nieuw dit jaar voor sportclubs is de UiTPAS. Wie een UiTPAS heeft, verdient een punt op zijn kaart. Wie de UiTPAS met kansentarief heeft, betaalt 2 euro voor deelname aan de Brugge Classic.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.