Home > De Westhoek staat bol van verrassende dinersplekjes: bekende chefs presenteren ‘diners insolites’

De Westhoek staat bol van verrassende dinersplekjes: bekende chefs presenteren ‘diners insolites’

Geschreven op 11 maart 2022 om 15:13 door Mario De Wilde

Vanaf april pakt de Westhoek uit met ‘diners insolites’, een reeks eenmalige diners op unieke Westhoek-locaties, samengesteld en geserveerd door topchefs uit de regio. De chefs komen uit de Westhoek, Noord-Frankrijk en Wallonie-picardie, en creëren voor hun diner insolite telkens een uniek gerecht, volledig samengesteld met streekproducten. Ondermeer Bert Recour (Pegasus), Franky en Michael Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas) en Jürgen Crombez (De Lissewal / Yperley) tekenen present. “De Westhoek is de bakermat van veel pure producten. Zowel de zee als de hoeves bevinden zich binnen handbereik, veel landbouwers zetten als maar meer in op korte keten en breiden hun aanbod uit. Dat is een walhalla voor topchefs als Bert Recour, Franky en Michael Vanderhaeghe en Jürgen Crombez”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter Westtoer.
Unieke buitenlocaties als restaurant
Niet alleen de gerechten én de chefs zijn uniek, ook de locaties waar de ‘diners insolites’ worden georganiseerd, springen in het oog. Zo wordt er een langste tafel geplaatst rond Zillebekevijver, kan je dineren aan een wijngaard in Wervik, tafelen tussen ronddartelende lammetjes, of in de tuin van het Parc Marguerite Yourcenar. Elk diner wordt éénmalig georganiseerd, reserveren is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.
Overzicht van de ‘diners insolites’
10-11 april 2022 – Lentebom op de je bord, bij hoeve Den Overdraght, Poperinge (BE)
Dineren tussen de schapen en hun dartelende lammetjes, terwijl chef Bert Recour van Restaurant Pegasus jouw maaltijd klaarmaakt. De smaak van de lente staat centraal en vormt de rode draad doorheen het hele menu.
Aanvang: 12u. Prijs: €79 pp.
Reserveren via https://form.jotform.com/220514648067355
24-25 april 2022 – Déjeuner sur l’Herbe, in Parc Marguerite Yourcenar, Saint-Jans-cappel (FR)
Chef Bert Recour van Restaurant Pegasus laat je proeven van de rijkdom van de streek, wat er groeit, wat er bloeit. Je ervaart zijn ‘abondance’ aan een bourgondische tafel. Een totaal ervaring waar poëzie niet enkel geschreven wordt, maar ook wordt geproefd.
Aanvang: 12u. Prijs: € 85 pp.
Reserveren vi: https://form.jotform.com/220665024827354
30 april & 4 juni – Bienvenue à la frontière, Westhoek-grensregio
Bienvenue à la Frontière neemt je mee op verrassingsreis aan beide kanten van de grens. Unieke uitzichten, leuke belevingen en vooral kennis maken met grensgevallen vol passie… maar ook proeven van een authentieke, grensoverschrijdende keuken. Vertrek stipt om 12u aan de parking van Callecanes. Prijs: € 49 pp.
Reserveren via https://shop.lheritage.be/…/bienvenue-a-la-frontiere…
26 juni 2022 – Proeven van pure passie, bij wijndomein Ravenstein, Wervik (BE)
Chefs Franky Vanderhaeghe en zoon Michael van 2 sterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas (Ieper) serveren een 6 gangenmenu met regionale streekproducten en met topwijnen van Wijndomein Ravenstein (Wervik). Aanvang: 12u. Prijs: € 125 pp.
Reserveren via https://hostellerie-stnicolas.com/hsn-wijndomein-ravenstein – inschrijven tot 15 juni.
8 juli 2022 – De langste Tafel, rond Zillebekevijver, Ieper (BE)
Een all-in formule met een Breughelplank vol culinair grensoverschrijdend streeklekkers door chef Jürgen Crombez. Van sappen van streekprodcuent Frambiosa Y Besos over stokbrood uit Noord-Frankrijk tot rilette en pasteien van hoeveslagers. Ook de kazen van de Westhoek ontbreken niet. Overgoten met animatie. Aanvang: 19u30. Prijs: € 49 pp.
Reserveringslink komt binnenkort online.
2-3 april 2022 – La Table de César, Aubechies (BE)
Op de Archeosite van Aubechies, de belangrijkste Belgische verzameling van archeologische reconstructies, kan je genieten van een heerlijk festijn in een uitzonderlijk kader: de Gallo-Romeinse villa. Een vijf-gangenmenu met grensoverschrijdende producten van de hand van César Demarez, chef patissier van restaurant ‘Le château du Mylord’ te Elzele (Ellezelles).
Aanvang 02/09 om 19u – Aanvang 03/09 om 12u.
Prijs: € 60 pp. Forfait voor bijhorende wijnen aan € 25 pp.
Reserveren via https://bit.ly/3Kdo0Kz

Les Diners Insolites zijn een initiatief binnen het Vlaams-Waals-Franse Interreg V-project ‘Ruralité’. Mogelijks komen er nog extra diners en locaties bij, die worden bekendgemaakt via de website. nToerisme Westhoek trekt in 2022 voluit de kaart van ‘De Grote Goesting’ en focust op alle lekkers dat de regio te bieden heeft. Voor de ‘diners insolites’ is bewust gekozen om de topchefs, de streekproducten én het unieke karakter van de regio te bundelen in één culinaire beleving.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.