Home > De Westendse promenade wint bijzondere publieksprijs Publieke Ruimte

De Westendse promenade wint bijzondere publieksprijs Publieke Ruimte

Geschreven op 25 april 2024 om 07:45 door Mario De Wilde

De Prijs Publieke Ruimte is de hoogst aangeschreven erkenning voor nieuwe ruimtelijke projecten in Vlaanderen. Daarnaast is de promenade ook nog genomineerd voor de European Prize for Urban Public Space die in het najaar in Barcelona wordt uitgereikt. Na het binnenhalen van twee Blue Innovation Awards en de zilveren Publica Award haalt de promenade dus nog een grote erkenning binnen.

Congres Publieke Ruimte

De prijs werd op woensdag 24 april uitgereikt op het Congres Publieke Ruimte in Antwerpen. Burgemeester Jean-Marie Dedecker, directeur domein en gebouwen Stijn Gussé, ontwerper Philip Moyersoen en projectcoördinator Maarten Van Nieuwenhoven waren de trotse vertegenwoordigers van de groene promenade van Westende. Het infopunt Publieke Ruimte bundelt alle opmerkelijke en nieuwe projecten in de Vlaamse open ruimte.

Prijs van het volk

De juryprijs is de prijs van het volk, want het grote publiek kon een maand stemmen op hun meest waardevolle project. Voor burgemeester Jean-Marie Dedecker is het binnenhalen van de publieksprijs een mooie erkenning: “Een publieksprijs toont meteen aan dat een brede laag van de bevolking jouw project het beste vindt. Dat voelen we trouwens dagelijks aan de reacties van inwoners en vakantiegangers. Dat doet deugd, want uiteindelijk realiseer je dat voor hen. Westende kampte jarenlang met een stoffig imago. Dat is nu voorbij. Westendenaars zijn opnieuw trots op hun parel van de kust. Je mag ook niet vergeten dat dit een revolutionair project is. We vergroten niet alleen de toeristische uitstraling, maar creëren ook meer bescherming en groene ruimte. En dat op een budgetvriendelijke manier met veel oog voor ecologie en esthetiek.”

Project voortzetten

Als alles volgens plan verloopt, trekt het gemeentebestuur die renovatie vanaf 2025 door tot in Middelkerke. Om dat project voor te stellen organiseert het gemeentebestuur, op zaterdag 1 juni een infomarkt in centrum De Branding.

Fotograaf: Olivier Degrande

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.