Home > De warmste zwemmarathon van Torhout leverde 476 euro op voor ’t Groot Hersberge

De warmste zwemmarathon van Torhout leverde 476 euro op voor ’t Groot Hersberge

Geschreven op 23 januari 2023 om 09:18 door Mario De Wilde

De warmste zwemmarathon, een organisatie van de Sportdienst in samenwerking met de Torhoutse Zwemclub Thor, de duikvereniging Blue Dolphin Diving team en de Sportraad vond plaats op 24 november. “Heel wat Torhoutse teams, zowel jongeren als volwassenen, competitieteams als recreatieve en ludieke teams, namen deel en gaven het beste van zichzelf tijdens deze aflossingsmarathon”, beamen de voorzitters van de clubs en de Sportraad.

Stagiair Kimberly van de Sportdienst bereidde de activiteit voor, de verenigingen verzorgden de bar en de presentatie en maakten ook heel wat teams binnen hun club warm om deel te nemen. De zwemmarathon bracht 476 euro op. Dit bedrag wordt geschonken aan ’t Groot Hersberge. ’t Groot Hersberge is een kleinschalige dienst van de vzw De Patio die werkt binnen de jeugdzorg. “In overleg met vzw De Patio vinden we het belangrijk dat de centen besteed worden aan een sportief project”, zegt schepen van sport, Rita Dewulf.

De jongeren zullen met dit bedrag een sportdag beleven in het sportcentrum Julien Saelens in Brugge. Daar kunnen ze kennis maken met heel wat nieuwe sporten: klimmen, fietsen op de wielerbaan, oriëntatielopen, een boksinitiatie,… Maar ook ‘active gaming’ in de Sportscube staat op het programma. Fietsen op rollen over berg en dal, met de VR-bril op hindernissen overbruggen, scoren met de bal op de geprojecteerde doelen zijn uitdagende sportspelen waar je zonder dat je het beseft stevig aan het sporten bent. Keuze genoeg dus om er een unieke belevingsdag van te maken!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.