Home > De verschillen tussen lease en private lease

De verschillen tussen lease en private lease

Geschreven op 26 augustus 2022 om 09:03 door Mario De Wilde

Wanneer je een auto wilt leasen, heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om op zakelijk gebied een auto te leasen, of juist voor privé gebruik. De opties lijken hetzelfde, echter zijn het twee totaal verschillende opties. Maar wat zijn nu de grootste verschillen? In dit artikel lees je alles over de mogelijke opties omtrent lease, zodat jij de beste keuze voor jezelf kunt maken.

Zakelijke lease
Stel je wilt zakelijk een tesla model x leasen, dan heb je de keuze uit twee verschillende vormen van lease. Zo heb je financial en operational lease. Bij financial lease wordt de auto gefinancierd door de leasemaatschappij en betaal je iedere maand een vast bedrag met rente aan de leasemaatschappij. Bij financial lease is het grootste voordeel, dat uiteindelijk de auto van jou wordt.

Bij operational lease ligt dit een stuk anders. Naast dat de leasemaatschappij de auto financiert, wordt ook de wegenbelasting, verzekering en onderhoud voor jou betaald. Echter het grootste verschil tussen de twee opties, is dat bij operational lease de auto eigendom blijft van de leasemaatschappij. Wanneer het contract eindigt, zal de auto dus ingeleverd moeten worden.

Private lease
Ook kun je ervoor kiezen om privé te leasen. Stel voor dit voorbeeld wil je een tesla model y leasen, dan heb je de keuze uit twee verschillende vormen van private lease. Zo heb je private financial lease, wat voor een groot deel hetzelfde werkt als zakelijk financial lease. Hierbij wordt de auto uiteindelijk jouw bezit, wanneer deze is afbetaald.

Daarnaast heb je een normale vorm van private lease. Deze vorm lijkt op de operational lease, doordat de auto eigendom blijft van de leasemaatschappij. Ook hier betaal je een vast bedrag per maand en worden kosten die worden gemaakt omtrent verzekering, belasting en onderhoud, betaald door de leasemaatschappij. Aan het einde van het leasecontract dien je de auto terug te brengen naar de leasemaatschappij.

De grootste verschillen
Eigenlijk zijn de grootste verschillen tussen zakelijke en private lease, afhankelijk van de vorm van lease die je neemt. Zo lijken financial en private financial erg veel op elkaar. Daarnaast lijken de normale vorm van private lease en operational lease ook erg sterk op elkaar. Door goed na te gaan welke voordelen jij belangrijk vindt, kan je de beste keuze voor jezelf maken. Door ook in gesprek te gaan met je werkgever, kan je voor jezelf de mogelijkheden van lease onder ogen zien.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.