Home > De vernieuwde Openingskoerse Waregem wordt Kub Koercheval

De vernieuwde Openingskoerse Waregem wordt Kub Koercheval

Geschreven op 19 april 2021 door Mario De Wilde

Het Waregemse paardenkoers seizoen onder begeleiding van Waregem Draaft VZW opent traditioneel ieder jaar op 1 mei en eindigt midden augustus. De Openingskoerse op 1 mei trekt in normale tijden ieder jaar een mooi aantal bezoekers naar de Hippodroom. Maar door een samenwerking met de organisatie achter Der Tiroler & de Stas Beatrun in Waregem, Waregem Draaft en hoofdsponsor Kub werd de vernieuwde Openingskoerse, onder naam van Kub Koercheval, geboren. What’s in a name? Koercheval, het combineren van het beste van de paardenkoers- en festivalwereld.

‘We mikken niet alleen op de traditionele paardenliefhebber, maar op een heel ruim publiek van jong tot oud. Het is de bedoeling om van de eerste paardenkoers van het seizoen een echt volksfeest te maken.’ Kub Koerheval staat in ieder geval garant voor ambiance en geen stijf gedoe. Denk aan verschillende optredens van artiesten, dj’s, danseressen, special acts en randanimatie tijdens de spectaculaire paardenkoersen overdag en nog een stevige afterparty na de paardenkoersen. Dit alles in een prachtige aangeklede tent naast de tribunes en met een groot houten terras met zicht op de heilige renbaan.

Met het alom bekende Waregem Koerse wordt ieder jaar een feestelijk einde gebreid aan het paardenkoers seizoen, met Kub Koercheval mikken we op een sfeervolle start van het seizoen. Deze twee evenementen hebben gemeen dat ze een heel groot en divers publiek aanspreken om af te zakken naar de Hippodroom, maar voor de rest zijn dit twee aparte evenementen met aparte organisaties.

Door de huidige corona maatregelen is het natuurlijk onmogelijk om op 1 mei Kub Koercheval te laten doorgaan. Daarom werd geopteerd om dit paardenkoers festival eenmalig te verplaatsen naar zaterdag 3 juli 2021. De paardenkoersen starten wel al zonder publiek op 1 mei. ‘We hopen sterk dat Kub Koercheval terug de eerste paardenkoers met publiek kan worden. We moesten vorig jaar de plannen noodgedwongen al uitstellen door corona, maar we staan te popelen om Kub Koercheval dit jaar wel te kunnen organiseren.’

Foto: hoofdpartner/sponsor Kub (projectontwikkelingsbedrijf uit Waregem), koersvereniging Waregem draaft en het Stadsbestuur van Waregem plus Laurent Van Parys & Maxim Declercq die onder andere winterbar Der Tiroler (Waregem), Stas Beatrun (Waregem) en Oktoberfest Wevelgem organiseren.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.