Home > De veertien camera’s in nieuwe station van Beernem zijn nog steeds niet operationeel

De veertien camera’s in nieuwe station van Beernem zijn nog steeds niet operationeel

Geschreven op 8 maart 2022 om 10:38 door Mario De Wilde

De voorbije jaar vier jaar werden er in totaal 35 fietsen gestolen in de omgeving van het Beernemse station. Dat bleek uit het antwoord op een vraag van raadslid Lode Vanneste aan burgemeester Jos Sypré tijdens de gemeenteraad van 24 februari 2022. Vanneste wil daarom dat het gemeentebestuur van Beernem blijft aandringen bij de NMBS om versneld werk te maken van de veertien beloofde camera’s. “Zo schrikken we niet alleen fietsdieven af. Het verhoogt ook de kans dat we na een nieuwe diefstal de daders effectief kunnen identificeren”, aldus Vanneste.

De stationsomgeving van Beernem blijkt bijzonder populair bij fietsdieven. “Zo werden er in 2018 12 tweewielers gestolen. Ook in 2019 en 2020 waren er telkens negen fietsdiefstallen in de buurt van het station. En ook vorig jaar werden er vijf fietsen gestolen. Dat zijn in totaal 35 diefstallen in vier jaar tijd. Deze cijfers stemmen tot nadenken. Gelukkig beloofde de NMBS vorig jaar al om veertien nieuwe camera’s te installeren in het vernieuwde station. Burgemeester Sypré beloofde me vorig jaar tijdens de gemeenteraad van juni dat die camera’s tijdens de voorbije zomervakantie actief zouden zijn. Jammer genoeg is dat nog altijd niet het geval en werkt nog geen enkele camera”, weet Lode Vanneste.

Ook lokfiets en Bikebank inzetten in strijd tegen fietsdieven

Technische problemen zouden de reden zijn waarom de toestellen nog niet werken. Er blijkt ook nog geen zicht wanneer dat wel het geval zal zijn. “Met de N-VA willen we dat het gemeentebestuur blijft aandringen bij de NMBS om versneld werk te maken van de beloofde technologie. Daarnaast herhalen we onze eerdere oproep opdat de politiezone Het Houtsche een lokfiets zou inzetten in de strijd tegen fietsdieven Deze fiets is voorzien van een traceersysteem. Wanneer de tweewieler verandert van plaats, krijgt de politie het sein tot ingrijpen. Tenslotte vragen we nog maar eens dat Beernem ook het bestaan van de Bikebank promoot bij onze inwoners. Mensen kunnen hun fietsen laten registreren en graveren via deze centrale databank. Als hun stalen ros gestolen wordt, vergroot de kans dat die later teruggevonden wordt. Dit voorstel deed de N-VA al op de gemeenteraad van 1 juli 2021. Hopelijk geeft het gemeentebestuur hier eindelijk gevolg aan. Alle initiatieven zijn welkom in de strijd tegen fietsdieven in Beernem”, besluit gemeente- en politieraadslid Vanneste.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.