Home > De Ruilboetiek verhuist naar grotere locatie in oud gemeentehuis Sijsele

De Ruilboetiek verhuist naar grotere locatie in oud gemeentehuis Sijsele

Geschreven op 19 maart 2024 om 07:02 door Mario De Wilde

De Ruilboetiek in Damme verhuist naar een grotere locatie. De vorige locatie in het Sociaal Huis was te krap geworden door het grote succes van het concept. Daarom verhuisde de boetiek naar het vroegere gemeentehuis in Sijsele. De Ruilboetiek werd opgericht in januari 2020 als een antwoord op een maatschappij waar heel wat kledij en speelgoed weggesmeten werd. In de boetiek kunnen gezinnen voor hun kinderen kledij en speelgoed inruilen voor andere exemplaren. Dat concept sloeg snel aan, want al na twee maanden moest De Ruilboetiek een eerste keer verhuizen, van de ontspanningsruimte van Oranje vzw naar het Sociaal Huis.

Ook die locatie is nu al enige maanden erg krap geworden. Daarom zocht het stadsbestuur een oplossing. Die werd gevonden in het oude gemeentehuis, Dorpsstraat 122. “We zijn erg tevreden dat we van het stadsbestuur een grotere locatie ter beschikking krijgen op wandelafstand van onze huidige stek”, vertelt Vera Defoor van De Ruilboetiek. “Het zal ervoor zorgen dat we nog meer gezinnen kunnen helpen in hun zoektocht naar gepaste kledij.”

De eerste dag waarop je terug kan ruilen op de nieuwe locatie is vrijdag 22 maart. De Ruilboetiek is vanaf dan terug elke vrijdag open van 9 tot 16 uur en elke eerste woensdag van de maand van 13 tot 16 uur. “De Ruilboetiek blijkt terecht een groot succes te zijn in Damme”, vult burgemeester Joachim Coens aan. “We zijn als stadsbestuur erg blij dat de Dammenaars de waarde van dit concept inzien. Het past perfect in de visie van een Cittaslowstad.”

Bibliotheek verhuist

Voor het stadsbestuur kwam de verhuis van De Ruilboetiek ook op een goed moment: binnenkort wordt de bibliotheek in Sijsele verbouwd. Doordat de lokalen in het Sociaal Huis vrij komen, kan de bibliotheek daar een tijdelijk onderkomen vinden wanneer de verbouwingswerken aanvangen. Wanneer die verbouwingswerken aanvangen is nog niet bekend.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.