Home > De Ronde Tafel serveert morgenavond 850 maaltijden aan Vierde Wereld Kortrijk

De Ronde Tafel serveert morgenavond 850 maaltijden aan Vierde Wereld Kortrijk

Geschreven op 23 december 2023 om 07:32 door Mario De Wilde

Op kerstavond komt traditioneel de familie samen om samen lekker te tafelen. Verschillende mensen onder ons moeten het met heel wat minder stellen. Daarom nemen de leden van de Ronde Tafel 24 Kortrijk reeds meer dan 15 jaren de bereiding en verdeling van 850-900 kerstmaaltijden voor de 4e wereld en omgeving op zich. Op 23 december starten de tafelaars, met de hulp van een aantal professionele koks, reeds in de vroege uurtje met het bereiden van de maaltijden. De verdeling naar verschillende sociale hulpgroepen en projecten in het Kortrijkse, alsook de bedeling naar de meest hulpbehoevenden gebeurt door de leden van de Ronde Tafel Kortrijk op 24 december.

Dit is een sociaal initiatief dat reeds meer dan 15 jaar geleden door de Ronde Tafel Kortrijk werd opgestart. “Het is een project waarbij de leden van de Ronde Tafel ook de meest hulpbehoevenden in deze periode wat positiefs willen brengen,” aldus voorzitter van het Kerstmaaltijdencomité van de Ronde Tafel Tom De Niel. Dit uitgebreide project is slechts te realiseren met de hulp van alle tafelaars en uiteraard de hulp van chef Chris Alleman – zelf lesgever in de kook-en traiteurtechnieken aan Syntra – en zijn talrijke leerlingen die de tafelaars op de kookdagen bijstaan.

Dit project is slechts mogelijk met de sponsoring van de verschillende ingrediënten voor het bereiden van de maaltijden, en uiteraard door de medewerking van Syntra West, waar we de keukens kunnen gebruiken. “Langs deze weg willen wij de verschillende sponsors bedanken voor de steun en bijdrage aan het project. Mede dankzij hen zijn de kerstmaaltijden uitgegroeid tot een ongekend succes,” aldus De Niel.

Een menu wordt voor iedere hulpbehoevende samengesteld uit een voor- hoofgerecht en dessert. Het voorgerecht bestaat uit een stukje paté met veenbessenconfituur, hoofdgerecht zijn kipfiletreepjes in een romige getomateerde zuiderse saus, groentenmix en gebakken Parijse aardappeltjes. Het nagerecht is een stukje chocolade. Sponsoring van ingrediënten en logistiek zijn voor de Ronde Tafel 24 een enorme steun. De producten die aangekocht dienen te worden kosten de clubkas geld.
Dit geld wordt gehaald uit een gala-avond.
Dit jaar werd quasi alles gesponsord door verschillende bedrijven – Groentjes en aardappelen gesponsord door d’Arta, Chocolade door Vandenbulcke Chocolatier, Paté door De Beauvoorder. Met het ingezamelde geld van het fundraiser evenement worden nog een aantal andere, lokale projecten gesteund.
Over de Ronde Tafel Kortrijk
De Ronde Tafel Kortrijk is een lokale serviceclub die zich inzet voor het ondersteunen van gemeenschapsinitiatieven en het creëren van positieve verandering in de regio. De club bestaat uit betrokken individuen die hun tijd en middelen inzetten om een blijvende impact te maken in Kortrijk en omgeving.
Foto: Ronde Tafel

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.