Home > De Rijksweg in Izegem krijgt een positieve toekomstvisie en zo zien de werken eruit

De Rijksweg in Izegem krijgt een positieve toekomstvisie en zo zien de werken eruit

Geschreven op 16 januari 2024 om 08:43 door Mario De Wilde

De schade aan het wegdek bij de Rijksweg in Izegem die door weggebruikers al herhaaldelijk wordt aangekaart blijkt nu een zeer positieve toekomst voor ogen te hebben. “Zoals je weet, zijn we als bestuur al lange tijd vragende partij om het herstel van de rijstroken op de Rijksweg op ons grondgebied structureel aan te pakken. Niet enkel lab en tapwerk, maar een grondig herstel. En er komt nu eindelijk schot in de zaak”, aldus schepen van mobiliteit Caroline Maertens. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer zal de Rijksweg aanpakken en voor een afgescheiden fietspad zorgen. Bij cruciale plaatsen zullen er nog steeds parkeerplaatsen voorzien worden en er komt een bushalte in de Kortrijksestraat.

Deel 1
“De uitvoering op relatief korte termijn van aan de Leenstraat tot aan de Kortrijksestraat”, aldus schepen Maertens. Er is nog geen effectief plan, maar het Agentschap Wegen en Verkeer kiest momenteel voor het volgende voorstel: “Er komen door het groen afgescheiden fietspaden. Het middenvak wordt vervangen door een groenzone, zoals dat nu reeds uitgevoerd is op het grondgebied van Lendelede. Het stuk van een de bloemenwinkel richting Kuurne. Er zal nog wel altijd een dubbele rijvak voorzien worden naar de ronde punten toe, dus om het verkeer vlot naar die ronde punten toe te leiden. Op cruciale plaatsen komen parkeerstroken bijvoorbeeld aan de Topturnhal en er komen toegankelijke bushaltes.”

Deel 2
“En dan deel twee vanaf de Ondankstraat tot aan de Groenstraat op het grondgebied van Lendelede”, aldus de schepen. Tijdens deel twee tussen de Ondankstraat in Izegem en de Groenstraat en Lendelede is het ook de bedoeling om de riolering aan te pakken want hier en daar is er slechte of geen riolering aanwezig. Stad Izegem is een samenwerking aangegaan met de gemeente Lendelede en opdrachtgeven en bouwheer Fluvius, hiervoor is een dossier ingediend bij de Vlaamse Milieumaatschappij die de rioleringswerken bij deel 2 zullen opdragen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.