Home > De rijke geschiedenis van Flandria komt straks tot leven in Café Vitesse in Zedelgem en Aalter

De rijke geschiedenis van Flandria komt straks tot leven in Café Vitesse in Zedelgem en Aalter

Geschreven op 17 februari 2024 om 06:41 door Mario De Wilde

In een echte sfeer van nostalgie en vooruitgang, belooft de boekvoorstelling van ‘Het Verhaal van Flandria’ van auteur Filip Osselaer een eerbetoon te worden aan een tijdperk doordrenkt van heroïsche prestaties en familietrots. Georganiseerd in het sfeervolle Café Vitesse, en in samenwerking met uitgeverij Lannoo, brengt deze aankomende gebeurtenis de rijke geschiedenis van Flandria tot leven, rechtstreeks vanuit het hart van de fietsenwereld.

Op woensdag 20 maart in Zedelgem en vrijdag 22 maart in Aalter, transformeren de fietswinkels van Café Vitesse zich tot het kloppende hart van Flandria, belooft Alexander Claeys, een naam die synoniem staat met passie voor fietsen en erfgoed. “Elke fietsliefhebber zal de kans krijgen om zich kosteloos onder te dompelen in de historische momenten van Flandria,” voegt hij toe met een glinstering van oprechte opwinding in zijn ogen. De Claeys-familie draagt een erfgoed met zich mee dat diep geworteld is in degeschiedenis van fietsen, met als kroonjuweel het epische verhaal van Flandria. De keuze voor Café Vitesse als locatie voor de boekvoorstelling is geen toeval. Café Vitesse fungeert namelijk als de fietsenwinkel van de kleinzonen van Pol, de bestuurdert van Flandria. Met twee nieuwe fietswinkels in Aalter en Zedelgem in slechts twee jaar tijd, getuigt hun ambitie en passie voor het vak.

‘Het Verhaal van Flandria’ werpt een verlichte blik op een tijdperk waarin de iconische rode koerstruitjes tussen 1959 en 1979 de internationale wielerwereld domineerden. Het West-Vlaamse team triomfeerde in klassiekers, wereldkampioenschappen, de Giro en de Vuelta, maar werd ook geconfronteerd met de uitdagingen van verval en ondergang in latere jaren. Auteur Filip Osselaer heeft zich gewijd aan het verzamelen van getuigenissen van de hoofdrolspelers van destijds, evenals de zoon van Pol, de visionaire leider achter het merk en de fabriek. Het boek neemt lezers mee van de levendige werkvloer in Zedelgem, Warneton en Zwevezele tot aan de straten van Portugal, en biedt een ongefilterde blik op de glorieuze triomfen en de onvermijdelijke val van Flandria tussen 1974 en 1979.

“Het Verhaal van Flandria” van Filip Osselaer, uitgegeven door Lannoo, belooft een meeslepende reis te worden door een tijdperk van ongeëvenaarde glorie en onvermijdelijke neergang. Met een ISBN-nummer van 9789401495653, een 264 pagina’s tellende paperback, en een prijs van €24,99, staat het boek gepland om op 12 maart 2024 het levenslicht te zien.

Terwijl de wielerwereld zich klaarmaakt om deze fascinerende kroniek te omarmen, zal de boekvoorstelling in Café Vitesse ongetwijfeld een ontmoetingspunt worden voor liefhebbers van fietsen, geschiedenis en de onsterfelijke erfenis van Flandria. Aankoop boek of reservatie voor het event: www.cafevitesse.be/events

1 reactie

Alexander
Geschreven op 2024-02-18 11:59:01
Mooi artikel! We kijken er naar uit!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.