Home > De Prêtre Orthopedie uit Brugge wordt House of Feet

De Prêtre Orthopedie uit Brugge wordt House of Feet

Geschreven op 27 maart 2019 om 10:30 door Mario De Wilde

De Prêtre Orthopedie uit Brugge is een bedrijf dat al zes generaties lang gespecialiseerd is in het maken van schoenen
op maat. Al in 1827 vestigde de eerste De Prêtre zich in Brugge met een lederhandel. De stap naar het maken van schoenen was gauw gezet. In de jaren 60 van de vorige eeuw verschoof de focus meer en meer in de richting van orthopedie. Onder de leiding van Geert De Prêtre is men geëvolueerd naar een allround voetcentrum met een oplossing voor elk voetprobleem. Bij House of Feet maken ze orthopedische schoenen en steunzolen op maat en hebben een uitgebreid en gevarieerd gamma aan comfortschoenen. Ook zijn er verschillende podologen, kinésisten en orthopedische schoentechniekers in dienst om mensen met al hun voetklachten te helpen.

Onder één dak
Al het orthopedisch maatwerk wordt geproduceerd in eigen beheer op de site op De Blauwe Toren (Brugge) waarvoor men dan ook het label ‘Handmade in Belgium’ ontving. Geert De Prêtre: “Ons bedrijf koppelt de kennis van een eeuwenoude ambacht aan de modernste technieken in onze sector. Denk maar aan 3D scannen, 3D ontwerpen van leesten en patronen, 3D frezen van leesten en steunzolen, … We stonden mee aan de wieg van de 1e geprinte steunzolen en leesten en werken verder in die richting. Er werken ongeveer 50 mensen voor De Prêtre Orthopedie waarvan de grote meerderheid in het hoofdfiliaal op het industrieterrein De Blauwe Toren in Brugge. Daarnaast hebben we winkels in Brugge Centrum, Lokeren, Oostende, Ieper en Aalst.”

Nieuwe naam en logo
“Na een geschiedenis van bijna twee eeuwen voelden we de nood aan een nieuwe naam met een meer internationale uitstraling, en een nieuw logo. Wij merkten dat we als De Prêtre Orthopedie niet iedereen konden aanspreken. Wij willen aan de wereld duidelijk maken dat wij een centrum zijn met een oplossing voor elk voetprobleem. We zijn nog altijd ‘the place to be’ voor alle voetproblemen. We gaan ons gamma aan voetzorg zelf nog uitbreiden door samenwerkingen aan te gaan met podologen over heel het land. Maar daarnaast willen we ook heel duidelijk stellen dat House of Feet er is voor iedereen. De sporter die traint voor een marathon, de bakker die de hele dag rechtop staat of iedereen die gezonde voeten gewoon belangrijk vindt kan bij ons terecht.”

2 reacties

Alice
Geschreven op 2021-06-22 18:30:21
Bonjour , je m'appelle Alice Paku, je suis cliente chez vous depuis maintenant quelques années, j'aimerais vous voir monsieur le Prêtre pour vous dire combien vos chaussures orthopédiques sont très joli et confortable a mes pieds, c'est pour vous féliciter de vive voix et vous dire comment j'ai connu votre boutique , vous savez ? J'ai acheté une bottines d'hiver , très légère agréable a porter, j'ai fais des kilomètres a pieds avec, j'appelle ça plume tellement c'est léger, j'attends votre réaction . Alice
Alice
Geschreven op 2021-06-22 17:16:48
Bonjour j'apprends le Néerlandais, je ne suis pas encore capable d'écrire et de parler couramment, je voudrais simplement vous féliciter pour vos chaussures orthopédiques , qui sont très joli et confortable ,j'aimerais vous voir monsieur le Prêtre pour vous féliciter de vive voix et vous dire comment j'ai su que vous étiez le meilleur.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.