Home > De Panne, Veurne en Nieuwpoort slaan de handen in elkaar voor Levensloop Westkust

De Panne, Veurne en Nieuwpoort slaan de handen in elkaar voor Levensloop Westkust

Geschreven op 2 februari 2024 om 07:16 door Mario De Wilde

De gemeentes De Panne, Veurne en Nieuwpoort slaan de handen in elkaar en ondersteunen samen Levensloop Westkust. Een engagementsverklaring werd eergisteren door de drie burgemeesters van de verschillende gemeentes getekend. De eerste editie van Levensloop Westkust gaat door op 15 en 16 juni 2024 in Plopsaland De Panne.

Sarah De Jaegere, Levensloopcoördinator West-Vlaanderen Stichting tegen Kanker: “We vinden het belangrijk vanuit Stichting tegen Kanker om aan de kust verder te gaan met Levensloop nadat we jaren te gast waren in Koksijde – Oostduinkerke. Er is weinig aanwezig in de omgeving om patiënten te ondersteunen, waardoor het moeilijker is om lotgenoten te vinden. Op deze manier willen we Vechters (mensen die kanker -gehad- hebben) tonen dat we hen steunen in hun strijd. Kanker slaapt niet, dus wij doen dat ook niet tijdens het Levensloopweekend.

Bram Degrieck, burgemeester gemeente De Panne: “Vrijwilligers die de handen in elkaar slaan,
begeleid door een professionele omkadering, dat moeten we als lokale besturen koesteren. Levensloop is een bekend concept dat we graag ontvangen en ondersteunen in onze omgeving. De locatie van deze editie is opmerkelijk, het wordt zowel voor de deelnemers als voor de bezoekers een beleving om te stappen en te lopen in het mooie Plopsaland, die we dankbaar zijn voor hun enthousiaste medewerking.”

Geert Vanden Broucke, burgemeester gemeente Nieuwpoort: “ In het verleden zijn er in Nieuwpoort heel wat acties opgezet om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en voor
organisaties die zich inzetten voor kankerpatiënten. Onze Stad gaat dan ook graag het engagement aan om Stichting tegen Kanker en Levensloop te ondersteunen. Hun inzet is broodnodig en het sprekende bewijs dat veel mensen het hart op de juiste plaats hebben.”

Kris Biesemans, HSE & CSR Director Plopsa: “Plopsa is ontzettend vereerd om samen met gemeente De Panne, Veurne en Nieuwpoort Levensloop Westkust dit jaar te mogen ondersteunen. Dergelijke initiatieven zijn tot op vandaag broodnodig, vandaar zetten wij bij Plopsa maar al te graag onze schouders onder dit initiatief. Dit jaar zal Levensloop Westkust doorgaan in en rond Plopsaland De Panne, wat toch een uitzonderlijke setting is. Wij willen dan ook iedereen aanmoedigen zich in te schrijven of te komen supporteren om mensen met kanker een hart onder de riem te steken.”

Peter Roose, burgemeester gemeente Veurne: “Kanker, het is een woord dat we liever niet horen, laat staan in de mond nemen. Het heeft een bijklank van pijn, leed en onzekerheid. Maar vandaag willen wij het associëren met hoop en strijdvaardigheid. Wij willen diegenen die ermee in aanraking komen, en dat zijn er best wel veel, wij willen dié mensen laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. Dit is de drijfveer voor de stad Veurne om aan dit hoopvol project mee te werken.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.