Home > De Panne opent toilet nabij Westhoekreservaat en het is nog zelfreinigend ook

De Panne opent toilet nabij Westhoekreservaat en het is nog zelfreinigend ook

Geschreven op 26 februari 2024 om 10:40 door Mario De Wilde

De Panne opende zopas in de Schuilhavenlaan een volautomatisch, zelfreinigend openbaar toilet. Het hele jaar door staat een team van 18 poetsdames in voor de net- en properheid van de gemeentelijke gebouwen en de openbare toiletten. Deze laatste worden door de dames op zeer regelmatige basis gereinigd en staan gratis ter beschikking. Met de installatie van een volautomatisch, zelfreinigend toilet in de Schuilhavenlaan, garandeert het bestuur nu ook een proper toilet op deze toeristische plaats aan de rand van de gemeente. De locatie is immers het start- en/of eindpunt van vele mooie wandelingen in het natuurreservaat De Westhoek. Ook is het een kort ommetje voor wie op stap gaat langs de betonnen wandeldijk en, in de nabije toekomst, het Westerpunt.

Volautomatisch, zelfreinigend toilet
Het nieuwe toilet in de Schuilhavenlaan is 24 uur op 24 toegankelijk na betaling van € 0,50 met een gsm of bankkaart. Dankzij de automatische schuifdeur is het ook voor minder mobiele mensen makkelijk toegankelijk. Na ieder bezoek krijgt het toilet automatisch een volledige reinigingsbeurt. Dit houdt in dat het toilet gespoeld en gereinigd wordt, de vloer onder grote druk gereinigd wordt en het afval hierdoor wegspoelt naar een technische ruimte. De wasbak wordt op haar beurt gereinigd en gedesinfecteerd.

Zomerseizoen
Nog voor de zomer lanceert het lokaal bestuur ook een nieuwe aanpak voor de openbare toiletten langs het strand. Tijdens het zomerseizoen zijn dat immers drukbezochte plaatsen en zijn propere toiletten belangrijk. Wim Janssens, schepen van Openbaar Domein: “Onze ambitie is om propere openbare toiletten aan te bieden, ook op afgelegen plaatsen, zoals met dit volautomatisch toilet aan het natuurreservaat. Daar waar investeren in infrastructuur en personeel nodig is om die ambitie te realiseren, maken we het toiletbezoek betalend. We vragen een minimale bijdrage van 50 cent. In ruil bieden we maximaal comfort … en een propere wc!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.