Home > De Panne koopt twee nieuwe rolstoelen aan die gratis uitgeleend worden

De Panne koopt twee nieuwe rolstoelen aan die gratis uitgeleend worden

Geschreven op 26 oktober 2023 om 07:21 door Mario De Wilde

Het lokaal bestuur De Panne kocht zopas twee nieuwe rolstoelen aan die vanaf vandaag gratis uitgeleend kunnen worden op de begraafplaats. 1 November komt stilaan dichterbij en daarom staat De Panne stil bij mensen die moeilijker een graf op de begraafplaats kunnen bezoeken. Om personen die minder mobiel zijn ter plaatse te helpen, kocht het bestuur 2 uitleenbare rolstoelen aan. Zo kunnen mensen die minder goed te been zijn, maar geen eigen rolstoel hebben, op een gemakkelijke manier een overledene bezoeken.

Hoe werkt het systeem?
Het principe is hetzelfde als bij een winkelkar in de supermarkt: de twee rolstoelen hangen aan elkaar en aan een beugel vast met behulp van een ketting. Door een muntje in te stoppen (€ 2, € 1 of € 0.50) maak je de stoel los en is die klaar voor gebruik. Ben je klaar, dan breng je de stoel terug naar de staanplaats, je bevestigt de ketting en je krijgt je muntstuk terug.

Door kleine acties en aankopen als deze werkt de gemeente verder aan een Grenzeloos De Panne. Michèle Vandermeeren, schepen van Sociale Zaken en Senioren: “We willen ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot de graven van hun dierbaren, ongeacht hun mobiliteit. Daarom hebben wij ook de paden aangepast. De Panne is grenzeloos!“

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.