Home > De Panne is op zoek naar lokaal talent voor Belfius Beach Boutique op Festival aan Zee

De Panne is op zoek naar lokaal talent voor Belfius Beach Boutique op Festival aan Zee

Geschreven op 3 december 2018 om 17:57 door Mario De Wilde

De winter moet nog beginnen, maar de voorbereidingen van Festival aan Zee, dat plaatsvindt op zaterdag 27 en zondag 28 april 2019, zijn al volop aan de gang. Het gratis familiefestival op het strand en de dijk van De Panne is intussen al aan zijn 15 de editie toe. De organisatie is niet alleen volop bezig met de programmatie van de Mainstage, ze is ook op zoek naar lokale bands en DJ’s om in de festivaltent Belfius Beach Boutique op te treden.
Wedstrijd via Vi.be
Op vorige edities pakte het festival telkens uit met grote kleppers zoals Bart Peeters, Natalia of Clouseau. Daarnaast geeft het festival lokaal talent graag de kans om te spelen. Daarom riep de organisatie de festivaltent Belfius Beach Boutique in het leven. Daar krijgt jong, West-Vlaams en meestal nog onbekend talent de kans om zich voor te stellen aan het publiek. Dat gaat van bands, tot soloprojecten en DJ’s.
Om de podiumplekken te verdelen, zetten organisatoren Toerisme De Panne en vzw Festival Dranouter samen met jeugddienst De Panne preselecties op touw. Wie live muziek speelt of een DJ-project heeft kan zich t.e.m. 16 december online inschrijven op www.vi.be om deel te nemen aan de preselecties.
Preselecties in De Panne
Uit alle inzendingen selecteert een deskundige jury enkele live acts en DJ’s die mogen doorgaan naar de preselecties. Die vinden plaats op 1 en 22 februari 2019 in jeugdhuis De Planke in De Panne.
Uiteindelijk zullen er minstens 8 bands/soloartiesten en 4 DJ’s gekozen worden die mogen optreden in de Belfius Beach Boutique tijdens Festival aan Zee 2019. Eén van die artiesten krijgt bovendien de eer om ook in 2020 op het festival te spelen! Alle praktische info staat op de site www.vi.be.
Start festivalseizoen
Festival aan Zee betekent dé start van het festivalseizoen, en dat op het prachtige strand van De Panne. Bovendien is het festival volledig gratis. Typisch aan het festival is de combinatie van verschillende muziekgenres en kinderanimatie. Overdag zijn er optredens van bekende artiesten, zoals Regi, Bart Peeters, Milo Meskens, Van Echelpoel en Emma Bale in 2018. De allerkleinsten kunnen zich amuseren in het Speeldorp, steeds gedecoreerd in een bepaald thema. Natuurlijk is er ook de festivalkermis. Fanfares en straattheateracts zorgen voor een leuke verrassing. ’s Avonds lokken de afterparty’s met bekende DJ’s zoals DJ Yolotanker of DJ Shizzle Le Sauvage heel wat volk. Deze combinatie mag de bezoeker ook verwachten voor de 15e editie van Festival aan Zee. De eerste namen laat de organisatie begin januari los.
Festival aan Zee is een 2-daags festival in De Panne, georganiseerd door vzw Festival Dranouter in samenwerking met Toerisme De Panne.
_________________________________________________________

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.