Home > De nieuwe volwaardige editie Dwars door Brugge start al in voormiddag

De nieuwe volwaardige editie Dwars door Brugge start al in voormiddag

Geschreven op 1 maart 2022 om 09:30 door Mario De Wilde

Op zondag 8 mei vindt – na 2 jaar – opnieuw een volwaardige editie van ENGIE Dwars door Brugge plaats. Lopers kunnen kiezen voor een prachtig parcours van 5 of 15 km in de historische Brugse binnenstad, aangemoedigd door duizenden toeschouwers. Nieuw deze editie is dat er ’s ochtends gestart wordt. Deelnemers hoeven dus niet meer tot na de middag te wachten om hun loopschoenen aan te trekken. Inschrijven voor Engie Dwars door Brugge kan nog steeds, de inschrijvingen staan open.

“Net als veel Bruggelingen kijk ik uit naar opnieuw een echte editie van Dwars door Brugge”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Eén met groepsstart waarbij veel stadsgenoten naar buiten komen om te supporteren langs het parcours. De corona-edities met individuele start verspreid over het weekend waren zeer waardevol, want het bood veel mensen perspectief in moeilijke tijden. We gaan in 2022 het beste van twee werelden te combineren, met start in de ochtend en de sfeer van een echte wedstrijd.”

“Nieuw in 2022 is dus dat de wedstrijden al in de ochtend starten”, gaat Demon verder. “Zowel voor de kidsrun, de 5km als de 15 km wordt het startschot in de voormiddag gegeven. In de coronaedities waarbij er gespreide starts waren in tijdsslots over het hele weekend, bleek dat er vooral interesse was om in de voormiddag te lopen. Vandaar nu ook de tijdsverschuiving in de volwaardige editie”, zegt Demon. Ook voor de openbare orde is de ochtendstart beter volgens de politie. ’ s Ochtends is er namelijk nog niet zoveel verkeer en ook dagjestoeristen komen meestal pas tegen de middag of namiddag naar de stad.

Daarnaast wordt ook voor de eerste keer de CM-duorun georganiseerd. In de CM-Duorun ben je met een zogenaamde buddyline verbonden met je loopmaatje. Tijdens de 5 km CM-Duorun toon je letterlijk de speciale band met je looppartner. “Dwars door Brugge is en blijft een loopklassieker”, vult burgemeester Dirk De fauw aan. “Traditioneel nemen veel inwoners zich voor om in het nieuwe jaar meer te gaan sporten. Deze wedstrijd is daarvoor een ideaal doel. Door je tijdig in te schrijven, maak je dat doel iets concreter en motiveer je jezelf om ook de komende maanden op regelmatige basis te gaan sporten.”

“We rekenen opnieuw op meer dan 6.000 deelnemers. Nooit werd er zoveel gelopen als nu. De corona-crisis heeft bewegen bij veel mensen hoog op de agenda geplaatst”, aldus Demon. De school Ter Groene Poorte is op 8 mei voor elke loper de uitvalsbasis. Hier bevinden zich de kleedkamers en de bewaarplaats voor sporttassen en kunnen de lopers hun borstnummer afhalen. De start van de 15 km wordt om 10u45 100 meter verderop gegeven op het plein onder de Balkonrotonde. Het parcours kronkelt vervolgens door hartje Brugge langs bekende straten en pleinen als Het Zand, de Steenstraat, de Grote Markt, de Burg, de Rozenhoedkaai en de Dijver. De finish ligt op Domein Ter Groene Poorte in de Spoorwegstraat.

De deelnemers aan de 5 km gaan om 10u15 van start nabij het Begijnhof in de Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat, ter hoogte van het Minnewater. Net als de lopers van de 15 km finishen ook zij bij Ter Groene Poorte.

Naast de 5 en de 15 km staat er op zondag 8 mei in ENGIE Dwars door Brugge ook nog een Kids Run op het programma. Om 9u45 mogen kinderen tussen 4 en 12 jaar de spits afbijten in een race over 1 km.

PRAKTISCHE INFO ENGIE DWARS DOOR BRUGGE

Programma zondag 8 mei:

Vanaf 8u30: afhalen deelnamepakket
9u45: start Kids Run 1 km (voor 4 tot 12-jarigen)
10u15: start 5 km
10u20: start CM-Duorun
10u45: start 15 km

#BruggeBeweegt #BruggeSport #SportersBelevenMeer

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.