Home > De mooiste kerstversiering in Brugge is voor bloemenkunstenaar Frederiek van Pamel

De mooiste kerstversiering in Brugge is voor bloemenkunstenaar Frederiek van Pamel

Geschreven op 20 december 2019 om 10:08 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge heeft gisteravond de bekende bloemenkunstenaar Frederiek van Pamel beloond voor zijn bijzonder originele kerstversiering aan de gevel. Het werd meteen uitgeroepen tot de mooiste winteretalage van het jaar 2019-2020. De gevelversiering is ook al enkele weken een echte eyecatcher in de Ezelstraat. Er kwam dan ook flink wat werk aan te pas want drie mensen hebben gedurende drie volle dagen met een hoogtewerker aan de opbouw gewerkt. Het geheel werd nadien vast gelast en aan elkaar getimmerd met metalen dragers. Daarop werd een basis van taxusplanten gedrapeerd. De opvallende rode gloed wordt dan weer verkregen door duizenden lapjes rode zijde die verlicht wordt door vijf grote, rode led-lampen. De trotse winnaar Frederiek Van Pamel kreeg 1.000 euro overhandigd en was vooral met de erkenning bijzonder tevreden. Overigens broedt Van Pamel op nog meer grootse plannen. In ieder geval blijft de constructie nog tot eind januari hangen.

Met de wedstrijd winterverlichting konden handelsgebuurtekringen, individuele ondernemers of particulieren uit vooraf uitgekozen straten en pleinen (*) meedingen naar een mooie prijs. Normaalgezien was de winstverdeling voor de handelsgebuurtekring als volgt: 5.000 euro (eerste plaats) en 2.500 euro (tweede en derde plaats). Er werd echter beslist om vier winnaars elk 2.500 euro te geven. De hoofdprijs bij de individuele inzendingen bedraagt 1.000 euro. De vijf inzendingen (ondernemers of particulieren) die door de jury worden genomineerd, mogen elk rekenen op 500 euro.
Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys: “De wedstrijd was een succes. Meer dan 40 deelnemers (zowel ondernemers als particulieren en handelsgebuurtekringen) hebben zich namelijk ingeschreven voor deze wedstrijd van winter- en kerstverlichting.”

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “In functie van een optimale bezoekersbeleving en draagkracht werd het wintergebeuren gespreid in tijd en ruimte. Alle nieuwe initiatieven werden getoetst aan het winterkompas dat een aantal criteria opsomt waaraan winterevenementen moeten voldoen, zo ook deze wedstrijd. De gebruikte verlichting moet namelijk duurzaam zijn (LED). Hiermee wil Brugge groeien naar een winterbeleving die past bij het DNA van de stad en die rekening houdt met kwaliteit, zowel voor de bewoner als voor de bezoeker.”
Burgemeester Dirk De fauw: “Men zegt dat deze periode de donkerste van het jaar is, maar in Brugge is dat niet het geval als je ziet welke mooie winter- en kerstverlichting inwoners en handelaars aan hun gevel hebben aangebracht. Dankzij hen kunnen zowel inwoners als toeristen samen met volle teugen genieten van de warme kerstsfeer in Brugge.

Winnaars wedstrijd
* Individuele inzendingen:
• Winnaar: Frederiek Van Pamel (Ezelstraat 33): 1.000€
• 5 winnaars genomineerd door de jury:
o Philip Maes (Wollestraat 53, 8000 Brugge – 2BE): 500€
o Toon Walleyn (Walram Romboudtstraat 5, 8380 Lissewege – Galerij Fotoon): 500€
o Patricia Van Maele (Gistelse Steenweg 503, 8200 Brugge – Frituur ’t Stadion): 500€
o Bert Vanheuverzwijn (Predikherenstraat 11, 8000 Brugge – Sanseveria): 500€
o Ann Vandamme (Ezelstraat 55, 8000 Brugge – City Spa Ann Vandamme): 500€

* Handelsgebuurtekringen: 4 winnaars
• HGK Walwijn: 2.500€
• HGK Lissewege: 2.500€
• HGK Eiermarkt: 2.500€
• HGK BHC: 2.500€

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.