Home > ‘De Mooimakers’ en ‘De Herboristen’ op pad in De Gemene Weide in Assebroek om natuurgebied zwerfvuil vrij te maken.

‘De Mooimakers’ en ‘De Herboristen’ op pad in De Gemene Weide in Assebroek om natuurgebied zwerfvuil vrij te maken.

Geschreven op 20 september 2019 om 15:35 door Mario De Wilde

N.a.v. World Clean Up Day 2019 gingen de klassen van ‘De Mooimakers’ en ‘De Herboristen’ samen met Tuur Natuur richting De Gemene Weide in Assebroek om het natuurgebied zwerfvuil vrij te maken. De mooimakers en herborsiten van Wonderwijs Brugge helpen een handje voor World Clean Up Day 2019… Dit schooljaar werkt Wonderwijs Brugge, een school voor buitengewoon onderwijs type basisaanbod, rond het jaarthema NATUUR-lijk ! Elke klas kreeg een specifieke naam in thema… Beestenboel, Bloemenweelde, Green kids, #back to nature,… Samen met Tuur Natuur gaan de kinderen en leerkrachten een heel jaar op weg om Wonderwijs Brugge en de schoolomgeving zwerfvuilvrij te maken. Koen Hallaert van Tuur Natuur: “We willen niet alleen de leerlingen, leerkrachten maar ook de ouders en grootouders hiervoor sensibiliseren. Geen sigarettenpeuken voor de schoolpoort, boterhammen, fruit en koekjes in een doosje, een herbruikbare drinkfles, lege batterijen inzamelen,… Allemaal kleine tips die onze afvalberg serieus doen verminderen. Het is dan ook de bedoeling om in de toekomst met de hele school, 2 maal per jaar in actie te schieten. Zo hebben we met Wonderwijs Brugge een gebied van 831.000m2 in de schoolomgeving geclaimd op mooimakers.be om proper te maken. Met de steun van mooimakers, stad Brugge, IVBO Brugge en heel wat enthousiasme moet dit zeker lukken ! Een kleine daad, groot resultaat…”

 

1 reactie

Tuur Natuur
Geschreven op 2019-09-20 15:53:45
Het was een SUPER voormiddag ! Iedereen was heel enthousiast om mee te helpen ! Groetjes, Tuur Natuur en De Mooimakers Volg ons op www.facebook.com/jufisabelleenmeesterkoen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.