Home > De Lijn zorgt op oudejaarsavond voor verkeersveilig alternatief

De Lijn zorgt op oudejaarsavond voor verkeersveilig alternatief

Geschreven op 7 december 2018 om 17:17 door Mario De Wilde

Voor de 31e keer zorgt De Lijn de hele oudejaarsnacht voor een verkeersveilig alternatief. 350 medewerkers zorgen dan voor aanbod op 140 trajecten. Heel wat overheden bieden hun inwoners gratis tickets aan. Wie toch moet betalen, kan voor 4 euro onbeperkt de bus of tram nemen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Dit kan via het speciale sms-ticket.
Vaste trajecten en gelegenheidstrajecten
Het oudejaarsnachtaanbod van De Lijn is al jaren een vaste waarde van oud op nieuw. Dit jaar zorgen 350 medewerkers voor een verkeersveilig alternatief op 140 trajecten. Sommige volgen hun vaste traject, andere bedienen een gelegenheidstraject. Een overzicht van het aanbod is te vinden op www.delijn.be/oudejaar.
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is blij met het verkeersveilige extra aanbod:
“Dankzij De Lijn vier je de overgang van oud naar nieuw zonder ongelukken. We weten dat er in de oudejaarsnacht veel vraag is naar een openbaar vervoer dat je vlot en vooral veilig naar huis brengt. Dus zorgen we ook voor aangepast aanbod.”
Gratis tickets bij gemeentebestuur
Heel wat overheden bieden een gratis of goedkoper sms-ticket aan tijdens oudejaarsnacht. Hun inwoners kunnen dat aanvragen via de website van hun gemeente. Met de link die ze vervolgens krijgen, kunnen ze op oudejaarsavond vanaf 18 uur hun sms-ticket activeren. De provider rekent nog wel 0,15 euro kosten aan. Er kunnen maximaal 4 sms-tickets per gsm-nummer aangevraagd worden. Registreren voor een gratis sms-ticket kan tot en met 30 december.
Sms-ticket voor oudejaarsnacht en 1 januari
Wie toch een kaartje moet kopen, kan 30 uur onbeperkt bus en tram nemen voor 4 euro (+ 0,15 euro operatorkosten). Het sms-ticket voor oudejaarsnacht vraag je aan door ‘event’ te sms’en naar 4884. Dit sms-ticket is geldig vanaf 18 uur op 31 december en de hele eerste januari. Een papieren kaartje voor oudejaarsnacht is de avond zelf vanaf 18 uur te koop uur bij de chauffeur. Met het oudejaarsnachtticket kan je alle bussen, trams en feestritten nemen, uitgezonderd de Limburgse snellijnen.
Gratis bussen
Heel wat overheden bieden hun inwoners gratis tickets aan. Een ticket aanvragen kan via de website van de gemeente. In West-Vlaanderen is er extra aanbod in de kustregio, en de regio’s Brugge en Oostende. De Kusttram en 19 buslijnen rijden de hele nacht. Dankzij de stad Brugge reis je gratis met de bus in Brugge van 31 december ’s morgens (4.50 uur) tot en met nieuwjaarsochtend om 7.00 uur.

https://delijnstaging/nl/overdelijn/campagnes-acties/Oudejaar-2018-2019/wvl/wvl.html

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.