Home > De Kusttram rijdt tijdens herfstvakantie elk kwartier

De Kusttram rijdt tijdens herfstvakantie elk kwartier

Geschreven op 24 oktober 2018 om 11:31 door Mario De Wilde

Tijdens de herfstvakantie rijdt de Kusttram om het kwartier tussen De Panne en Knokke. De hoge frequentie is ideaal voor wie zorgeloos wil reizen naar een of meerdere Halloween evenementen aan de kust. Ook voordelige toeristische uitstapjes zijn mogelijk dankzij combibiljetten en dankzij een waaier aan vervoerbewijzen op maat. Na de herfstvakantie en tot aan de kerstvakantie rijdt de Kusttram om de 20 minuten.

Toeristische uitstapjes met de Kusttram
Dankzij de Kusttram+ kunnen reizigers op een voordelige manier genieten van een uitstap naar Plopsaland De Panne, Plopsaqua, Sunparks Aquafun of Sea Life. De combibiljetten omvatten zowel het vervoer met de Kusttram als de toegang tot de attractie en dat alles aan een gunstige prijs. De combibiljetten zijn te koop in de Lijnwinkels langs de kust. Verder kunnen reizigers ook kiezen uit een waaier aan vervoerbewijzen die passen bij hun verplaatsingsbehoeften.

Wijziging frequentie tussen herfstvakantie en kerstvakantie
Na de herfstvakantie en tot de kerstvakantie wijzigt de frequentie van de Kusttram overdag van 15 naar 20 minuten. Traditioneel wijzigt de frequentie van de Kusttram naargelang de periode van het jaar en naargelang de schoolvakanties.

Doe de vuurtoren
Elk jaar opnieuw investeert De Lijn heel wat energie en middelen in haar ‘Kusttram veiligheidscampagne’. In juli werd de veiligheidscampagne nog versterkt met nieuwe, visueel krachtige borden op verschillende plaatsen langs de Kusttramlijn. De slogan op de borden luidt: ‘doe de vuurtoren’. De zwakke weggebruikers worden op die manier aangemaand om naar links en naar rechts te kijken voor ze de sporen kruisen. Kusttrams kunnen immers uit beide richtingen komen en kunnen, gezien hun lange remafstand, niet zomaar stoppen.

Meer info op www.delijn.be en de app van De Lijn

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.