Home > De Kazerij uit Wervik behaalt zes medailles tijdens World Cheese Awards.

De Kazerij uit Wervik behaalt zes medailles tijdens World Cheese Awards.

Geschreven op 20 november 2018 om 11:13 door Mario De Wilde

Voor kaasmakers vormen de World Cheese Awards het jaarlijkse hoogtepunt. Meer dan 3.000 kazen namen deel aan het prestigieuze concours. Voor Flandrien Kaas en Frontieren Kaas uit Wervik werd het een regelrechte triomf.
“Deze onderscheidingen tonen aan hoezeer Belgische kwaliteit internationaal wordt gewaardeerd”, zeggen zaakvoerders Jan en Helga Desmet van De Kazerij. “Maar ook de stijgende vraag naar onze producten, zowel van speciaalzaken als retailers, is een opsteker. Bovendien merken we dat er ook vanuit het buitenland steeds meer belangstelling is, zowel in Europa als daarbuiten.” Flandrien Kaas werd gelanceerd in 2013. Deze harde goudse kaas wordt geproduceerd op 4 leeftijden: jong (6 weken oud), gerijpt (6 maanden), oud (12 maanden) en grand cru (18 maanden).

Ambachtelijke kaasmakerij in Wervik

Frontieren Kaas is een mimolette of roodzuivelkaas, een harde oranjerode kaas met volle smaak die al eeuwenlang wordt gemaakt in de grensstreek tussen België en Frankrijk. Ze is sinds 2014 op de markt. Frontieren Kaas bestaat in drie leeftijden: jong (6 weken oud), oud (10 maanden) en brokkel (18 maanden). Beide kazen worden geproduceerd in de ambachtelijke kaasmakerij in Wervik. Jan Desmet: “Alles start bij de selectie van de melk die we zelf ophalen bij landbouwbedrijven in de regio. De productie gebeurt op traditionele wijze, waarbij het vakmanschap en de handelingen van onze kaasmeester cruciaal zijn om aan het einde van de rit een kwaliteitsvolle kaas te waarborgen. We zijn een ambachtelijk bedrijf maar we zetten wel technologie in om in alle stappen van het proces de kwaliteit van ons product op te volgen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.