Home > De Haan verwelkomt Calisthenics Park in Haneveld

De Haan verwelkomt Calisthenics Park in Haneveld

Geschreven op 9 maart 2021 om 14:44 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur De Haan heeft geïnvesteerd in een Calisthenics Park. Dit park is gelegen in het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld ter hoogte van de groene zone naast voetbalterrein 4. Calisthenics of StreetWorkout is een gymnastische manier van trainen waarbij je werkt met je eigen lichaamsgewicht als weerstand in combinatie met minimale toestellen. De opstelling van het aantal toestellen biedt een zo groot mogelijke diversiteit aan oefeningen op verschillende niveau ’s. Zowel jongeren als volwassenen kunnen gelijktijdig trainen, wat zorgt voor een gezonde uitdaging en motivatie. Het is dagelijks vrij toegankelijk voor iedereen.

Een StreetWorkout training bestaat doorgaans uit een Chinups, Dips, Pushups, Situps, Lunges en Squats. Ook de sportclubs gaan gratis kunnen gebruik maken van de toestellen voor hun trainingen. De trainingsmethodes verschillen van elkaar door variaties in belasting, aantal herhalingen, series en pauzes. Het Calisthenics Park bestaat onder andere uit volgende toestellen : triple bars, push-up stangen, monkey bars, benchplate, human flag, dip bench enz. Via een QR code kan je de oefeningen bekijken op je smartphone en oefenen naargelang je eigen mogelijkheden.

Schepen van sport Mathieu Delbarge benadrukt het belang van blessurevrij out-door sporten in veilige omstandigheden met respect voor de coronamaatregelen, namelijk social distance behouden en maximum 4 personen gelijktijdig of in je bubbel. De Sportdienst heeft er ook een ontsmettingszuil bijgeplaatst zodanig dat de gebruikers na ieder sportmoment de handen kunnen ontsmetten. Zij houden ook dagelijks een oogje in het zeil voor de goede werking. “In deze periode waarin indoor fitnesscentra reeds geruime tijd zijn gesloten, was de aanleg van het Calisthenics Park meer dan welkom” besluit Delbarge.

1 reactie

Febe
Geschreven op 2021-03-09 19:19:11
Zou heel leuk zijn iets nieuws in ons dorp

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.