Home > De geheimen van Knokke-Heist kom je te weten in boek van Alain Zenner

De geheimen van Knokke-Heist kom je te weten in boek van Alain Zenner

Geschreven op 31 juli 2023 om 08:57 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag overhandigde auteur Alain Zenner in aanwezigheid van Guy Bout en Manfred Bogaert van uitgeverij Fill in the Blanks, in het stadhuis zijn erudiet en ludiek woordenboek “De geheimen van Knokke-Heist” aan burgemeester Piet De Groote. In deze Nederlandse vertaling en geactualiseerde uitgave van zijn “Les secrets de Knokke-Le Zoute” bespreekt de auteur alle mogelijke aspecten van Knokke-Heist.

Alain Zenner is advocaat aan de Brusselse Balie. Hij doceerde rechten en was staatssecretaris van Financiën. In 2019 publiceerde hij zijn “Traité du droit de l’insolvabilité”, een juridische turf van 2000 pagina’s. Sinds zijn recente domiciliëring in Knokke-Heist, verdiept Zenner zich volop in de geschiedenis, actualiteit en geruchten van zijn nieuwe thuishaven en tapt hij uit een luchtiger literair vaatje. In “De geheimen van Knokke-Heist” springt de auteur nonchalant van het ene naar het andere onderwerp zonder de lezer te vermoeien. Elk trefwoord omvat zowel een leerzaam als een vermakelijk aspect. In dit werk ontdek je de geografie, geschiedenis, schilderkunst, literatuur, kunstenaars, artiesten en persoonlijkheden die Knokke-Heist maakten tot wat het nu is.

Wist je bijvoorbeeld dat het Zwin het toneel was van epische zeeslagen tussen de Franse en de Engelse marine in de 13de en 14de eeuw? Dat de Franse schrijver Guy de Maupassant in 1887 paniek zaaide door een nachtelijke landing in een boerderij in Heist? Dat Het Zoute een kolenbekken zou geworden zijn indien Paul Lippens bij het boren op 500 meter steenkoollagen had aangetroffen? Deze en veel andere weetjes ontdek je in De geheimen van Knokke-Heist.

Het boek kost 24,95 euro en is te verkrijgen in de boekhandel of online bij uitgeverij Fill in the Blanks.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.