Home > De eerste triatlon van 2024 in Diksmuide start over precies een week

De eerste triatlon van 2024 in Diksmuide start over precies een week

Geschreven op 24 februari 2024 om 09:58 door Mario De Wilde

Op zaterdag 2 maart organiseert TriZer (triatlonclub an den Izer) voor de vierde keer een triatlon en voor de eerste keer een duatlon op het sportpark “De Pluimen”. Op het programma staat in de voormiddag 500 m zwemmen in het zwembad. In de namiddag wordt er vervolgens 20 km gefietst en 5 km gelopen voor de triatleten. Voor de duatleten begint alles om 13u met 2 km lopen, gevolgd door 20 km fietsen en tot slot 5 km lopen.

Het zwemgedeelte vangt aan rond 9u in het zwembad. Hier starten elk kwartier 16 atleten die het beste van zichzelf zullen geven om de 500 m zwemmen in een mooie tijd af te leggen. Om 13u start het tweede deel van de triatlon, het fiets- en loopgedeelte en voor de duatleten het volledige gedeelte.

Het fietsparcours is redelijk pittig met een klim op de Kruisstraat, een sterke afdaling in de Kattestraat en tot slot een klim op de kasseien van de Steenstraat. Dit traject leggen alle triatleten tweemaal af.
Bijzonder aan dit fietsgedeelte is het gebruik van de alom bekende sportprestatie-applicatie Strava. Voor de snelste renner op de Steenstraat, KOM (King of the Mountain) en QOM (Queen of the Mountain) genoemd op Strava, wordt namelijk een aparte prijs voorzien.

Na het uitdagende fietsparcours wordt tot slot ook nog de laatste 5 km al lopend afgelegd op en rond het sportpark “De Pluimen”. Rond de aankomst van de laatste deelnemer volgt de eindceremonie in de sportbar SweetSpot en kunnen alle aanwezigen nog uitgebreid nagenieten en hun belevenissen uitwisselen in de gezellige, ongedwongen sfeer van de sportbar. De Diksmuidse organisatoren hopen alvast dat het stormweer komend weekend uitblijft, zodat alle atleten veilig en met volle teugen kunnen genieten van deze eerste editie.

Inschrijven kan nog tot woensdag 28 februari via www.triatlondiksmuide.be

Foto vlnr: Arne Vandenberghe (organisatie), Bas Boterman (organisatie), Charlotte Goemaere (lid), Kim Houkx (lid), Andy Vens (lid), Bart Deferme (organisatie). Niet op de foto: Frank Vanhove

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.