Home > De eerste in Vlaanderen: ‘Paal volgt vanaf nu Wagen’ in Sint-Andries bij Brugge

De eerste in Vlaanderen: ‘Paal volgt vanaf nu Wagen’ in Sint-Andries bij Brugge

Geschreven op 31 januari 2023 om 08:10 door Mario De Wilde

In Sint-Andries werd gisteren een bijzondere laadpaal ingewijd. De laadpaal in de Kosterijstraat is de eerste ‘Paal Volgt Wagen’ laadpaal in Vlaanderen. Wie zelf geen laadpaal kan installeren voor zijn elektrische wagen, kan sinds kort een publieke laadpaal aanvragen op maximaal 250 meter van de woning.

De laadpaal kwam er op vraag van buurtbewoner Jasper (26). Jasper schakelde vorig jaar over op een elektrische wagen, maar kon deze thuis niet opladen. Via het ‘Paal Volgt Wagen’ loket deed hij dan ook een aanvraag voor het plaatsen van een publieke laadpaal in de buurt. “In Brugge beschikken veel mensen niet over de mogelijkheid om hun elektrische wagen thuis op te laden. Door ook deze mensen een laadmogelijkheid aan te bieden, hopen we de elektrificatie van het wagenpark te versnellen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

“De laadpunten zijn publiek toegankelijk en worden gevoed met 100% groene stroom”, vult schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet aan. “De komende maanden komen er nog tientallen laadpunten bij. Tegen 2025 willen we het aantal (semi-)publieke laadpunten in Brugge verdubbelen, van 500 naar 1.000.” De laadpunten in Brugge zijn de eerste van zo’n 4.400 laadpunten die laadpaalexploitant TotalEnergies verwacht te plaatsen in de Vervoerregio’s West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. “We zijn erg blij dat we dit ambitieus project voor elektrische mobiliteit in Vlaanderen konden opzetten”, zegt Stefaan De Ganck, Managing Director van TotalEnergies Charging Solutions Belgium.

Rijd jij met een 100% elektrisch auto en heb je geen laadmogelijkheid thuis? Vraag dan zeker een publiek laadpunt aan via vlaanderen.be/laadpaal.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.