Home > De eerste Faceliftpremie 2.0 van De Panne uitbetaald aan b&b ’t Zeetje in de Kasteelstraat.

De eerste Faceliftpremie 2.0 van De Panne uitbetaald aan b&b ’t Zeetje in de Kasteelstraat.

Geschreven op 18 december 2023 om 13:41 door Mario De Wilde

De Panne heeft een eerste Faceliftpremie 2.0 uitbetaald aan b&b ’t Zeetje in de Kasteelstraat voor de verfraaiingswerken die de handelaars uitvoerden aan de gevel van het handelspand. Via de Faceliftpremie 2.0 kunnen ondernemers voor elk handelspand met een commerciële ruimte van maximaal 400m² een subsidie aanvragen voor verfraaiingswerken. De uit te voeren werken moeten zichtbaar zijn vanaf de straat en het pand zelf moet over de vereiste vergunningen beschikken en voldoen aan alle wettelijke verplichtingen voor de uitoefening van een handelszaak.

Ook onderhoudswerken, schilderwerken en andere verfraaiingswerken aan de buitenkant van rolcabines op het strand komen vanaf nu in aanmerking voor een subsidie. Het lokaal bestuur wil op deze manier de concessiehouders ondersteunen en de kwaliteit van de rolcabines waarborgen want ook dat heeft invloed op het strandbeeld. De aanvrager is echter wel verplicht om alle niet-relevante uithangborden, onvergunde reclamepanelen en andere onvergunde gevelconstructies te verwijderen.
De Faceliftpremie kan binnen de looptijd van 1 september 2023 tot 31 december 2025 éénmaal aangevraagd worden, zowel voor een handelspand als voor een rolcabine. Het subsidiebedrag bedraagt 50 % van het factuurbedrag met een maximum van € 3.000.

Verlenging van een succesverhaal
Het lokaal bestuur van De Panne wil de aantrekkingskracht van de gemeente verhogen door o.a. de uitstraling en kwaliteit van handelspanden te verbeteren in het straatbeeld. In het voorjaar van 2021 lanceerde het daarom de Faceliftpremie voor handelspanden. Meteen moest de premie ook het ondernemerschap aanmoedigen en nieuwe ondernemers aantrekken naar de gemeente.
Sinds de invoering van de premie zijn 42 dossiers voor verfraaiingswerken aan de gevel van een handelspand goedgekeurd en genoten dus evenveel gevels de voorbije jaren van een facelift. Door dit grote succes en het zichtbare resultaat in het straatbeeld, heeft de gemeenteraad in september een verlenging en verfijning van het subsidiereglement goedgekeurd.

Aanvraag indienen
Een aanvraag kan makkelijk en digitaal ingediend worden door het aanvraagformulier in te vullen en samen met de nodige bewijsdocumenten door te sturen via de ondernemershoek (www.depanne.be/ondernemershoek). Stéphane Buyens, schepen van Lokale Economie: “De Faceliftpremie is de start geweest van de opflakkering van het huidige De Panne. Daarom blijven we geloven in dit verhaal waar we ondernemers motiveren door zelf een duwtje in de rug te geven. Zo zijn we allen winnaars. De ondernemers én De Panne.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.