Home > De eerste digitale stormloop ter wereld vond gisteren plaats in Waregem.

De eerste digitale stormloop ter wereld vond gisteren plaats in Waregem.

Geschreven op 25 oktober 2019 om 07:20 door Mario De Wilde

We kennen allemaal de rijen en de stormloop die er iedere keer ontstaan wanneer er een nieuwe Apple Store word geopend. Vandaag is het echter de eerste keer dat we dit verschijnsel online kunnen zien – deze keer voor de Belgische robot, Toadi. Toadi’s zijn sinds gisterochtend te koop, en er was een online wachtrij van 600 mensen om het product te kunnen kopen. Tijdens het eerste uur waarin mensen een Toadi konden aanschaffen, werd er elke minuut een verkocht. Zo is er al in de eerste 5 uur een verkoop geweest ter waarde van €500.000 aan Toadi’s.

Toadi is de eerste autonome tuinrobot ter wereld die zonder een perimeterdraad werkt en kan zowel het gras maaien als je terrein in de gaten houden. Afgaande van de hoeveelheid bestellingen lijkt het erop dat er een grote vraag is naar Toadi. Momenteel kan Toadi alleen maar aangeschaft worden via de Toadi website. Wegens grote interesse kan het bedrijf achter Toadi hun productiecapaciteit niet snel genoeg opschalen. Hierdoor werkt Toadi met een lange wachtlijst. Gedurende de laatste 3 maanden was het mogelijk voor mensen om een plek op de wachtlijst te reserveren. Daardoor waren gisteren meer dan 600 potentiële klanten vol spanning aan het wachten met een kaartje in de hand.

Gisterochtend werden de online deuren geopend om 7 uur, klaar om de wachtende klanten te ontvangen en Toadi’s te verkopen. Omdat de voorraad maar beperkt is, voorspellen de mensen van Toadi dat de beschikbare modellen dit weekend uitverkocht zullen zijn. En hun voorspelling lijkt te kloppen, omdat er alleen al in de eerste 5 uur voor €500.000 aan Toadi’s zijn verkocht. Toadi heeft een nieuwe trend gestart. Het unieke eraan is dat ze niet simpelweg begonnen zijn met verkopen op een vastgesteld tijdstip, wat bijvoorbeeld vaak gebeurt met kaartverkopen. In plaats daarvan konden de Toadi klanten van tevoren een kaartje kopen van 9 euro met de kans om een van de robots te kunnen kopen. Of in andere woorden, ze betalen om in de rij te mogen staan voor een gesloten deur. Wanneer de verkoop begint kopen ze massaal de Toadi, betalen ze de volle prijs van tevoren en krijgen ze hun robot binnen de verwachte levertijd van 6 tot 10 maanden.

Het bedrijf achter Toadi heeft dit erover te zeggen: “Ons product is niet alleen innovatief en biedt niet alleen veel voordelen aan onze klanten in vergelijking met wat onze concurrenten te bieden hebben, maar onze klanten vertellen ons ook dat ons product ze een positief, warm gevoel geeft. Eigenlijk net als verliefd worden op Toadi. En dat is waarom we het doen; we maken onze producten met liefde, en dat is waarom onze Toadi aan de binnenkant een hart heeft.” Het klinkt misschien een beetje raar, maar hun verkoopcijfers bevestigen zeker dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Wie weet wordt Toadi op een dag een product dat dezelfde gekte wereldwijd veroorzaakt als nu in België. Hun ambitie is om binnen een paar jaar Toadi wereldwijd aan te gaan bieden.

2 reacties

Hans Tjolle
Geschreven op 2019-10-25 14:05:04
Wij verlangen naar de geboorte van Toadi n°169 binnen enkele maanden om hem met open armen te ontvangen in ons huisje en tuintje. Hopelijk verloopt de zwangerschap goed en mogen we hem of haar als een gezond vriendje onze tuin kunnen toevertrouwen. Hij kan er dan met volle goesting aan beginnen om zijn gezinnetje te stichten met de volgende generatie toadietjes. ;-)
Wesley
Geschreven op 2019-10-25 13:08:31
Bedankt Nieuws Van West-Vlaanderen !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.