Home > De Brugse Meifoor is na drie jaar weer terug in de stad en (voor het eerst) ook aan het station

De Brugse Meifoor is na drie jaar weer terug in de stad en (voor het eerst) ook aan het station

Geschreven op 20 april 2022 om 15:43 door Mario De Wilde

Na twee afgelaste edities komt de Meifoor in Brugge terug in een nieuwe vorm. Door de bouw van het BMCC, verdween namelijk het Beursplein als kermisterrein en werden de attracties aldaar geïntegreerd binnen de andere kermisterreinen. Bovendien moest ook het kermisterrein ‘Koning Albert I park’, door de bouw van de ondergrondse parking, volledig herschikt worden. De Meifoor 2022 zal plaatsvinden op ’t Zand (volledige middenplein en zone aan het concertgebouw), in het Koning Albert I park (gedeelte tussen standbeeld en Oostmeers), op het Simon Stevinplein en tenslotte op het stationsplein met inbegrip van de Kiss & Ride zone (tipje van de sluier: enkele van de grootste attracties ga je hier terugvinden). Alle foorpleinen liggen op wandelafstand van elkaar en zijn zeker een bezoekje waard. Ook de doorgang van ’t Zand naar het stationsplein – en omgekeerd – blijft gegarandeerd via het Koning Albert I park. Gedurende de hele Meifoor wordt live-radio gemaakt vanuit een studio op het stationsplein. In samenwerking met Star FM zorgen we gedurende de hele foor voor muziek, weetjes, animatie, wedstrijden en zoveel meer.

Opening op 6 mei
De openingsavond van de Meifoor is traditioneel een feest. En dit jaar is er nog meer reden om te feesten, want de kermis keert na 2 afgelaste edities jaar terug. Daarom willen de kermiskramers uitpakken met een nooit geziene actie. Ze trappen de Meifoor af met anderhalf uur gratis kermis.

Gratis anderhalf uur kermisplezier: praktisch
Oorspronkelijk was er een uur gratis kermis voorzien voor de kinderen van 4 tem 12 jaar. MAAR gezien de 2 verloren edities mag het dit jaar allemaal wat meer zijn. We gaan immers de leeftijdsgrens optrekken naar 14 jaar en het uur gratis uitbreiden met een extra half uur.
Alle kinderen van 4 tem 14 jaar die in Brugge (8000 – 8200 – 8310 – 8380) wonen, krijgen thuis een persoonlijke uitnodiging met een plan van de kermis. Ze kunnen daarmee alle attracties op de Meifoor éénmaal gratis bezoeken. Ze mogen de kaart houden voor zichzelf, maar kunnen attracties die ze zelf niet wensen te doen cadeau geven aan iemand anders. Bijvoorbeeld kunnen ze de G-force schenken aan de mama, de papa, de buurman, grote zus,… Iedere attractie kan dus éénmaal, door één persoon gratis bezocht worden.

Het anderhalfuur gratis kermis is enkel geldig op 6 mei 2022 van 16u30 tot 18u00 en men dient bij iedere attractie de originele brief af te geven, zodat de foorkramers hun attractie kunnen afvinken.

Een tip: Zoek je favoriete attracties op www.brugge.be/meifoor en onthoud hun nummers, want een anderhalf uur is snel voorbij 😊

De uitnodigingen zullen volgende week in de bus zitten. De nummers worden dan ook bekendgemaakt op de website.

Animatie
Gedurende het openingsweekend is er nog heel wat animatie. Van straatartiesten tot piccolo’s met fototoestellen. Daarnaast komt tijdens de openingsavond ook de fanfare wat extra sfeer brengen. Rond 22.15 – 22u30 uur kan je, als feestelijke afsluiter, genieten van een spetterend en diervriendelijk vuurwerk in het Koning Albert I park.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.