Home > De Bib van Ieper zoekt opnieuw adoptieramen voor weesgedichten tijdens Poëzieweek

De Bib van Ieper zoekt opnieuw adoptieramen voor weesgedichten tijdens Poëzieweek

Geschreven op 1 december 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

Van 25 januari tot 31 januari 2024 is het Poëzieweek. Bib Ieper zet, net als vorig jaar, mee haar schouders onder de actie ‘Weesgedicht zkt adoptieraam’. Meer dan 100 Vlaamse en Brusselse bibliotheken brengen gedichten zo in het straatbeeld. Geïnteresseerde Ieperlingen met een raam op de benedenverdieping kunnen zich vanaf woensdag 13 december (10 uur) via https://weesgedichten.be/ kandidaat stellen. En eind januari sieren de gedichten in afwasbare stift het Ieperse straatbeeld! Deelnemen is gratis.

Poëzieweek 2024
Dit jaar loopt de Poëzieweek van 25 januari tot 31 januari 2024. Het grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt in 2024 voor de twaalfde keer gevierd. Overal in Vlaanderen en Brussel worden acties en activiteiten opgezet om poëzie te vieren. Via www.poezieweek.com/activiteit-toevoegen kunnen Ieperse verenigingen, scholen, bedrijven, gezinnen, etc. hun poëzieactiviteit toevoegen aan het overzicht.

Gezocht: Ieperse adoptieramen voor weesgedichten

Tientallen #Weesgedichten zijn op zoek naar een adoptieraam. Enige vereiste? Een raam op de benedenverdieping van je woning in Ieper of deelgemeenten. En uiteraard minstens een klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze. Speciaal voor de actie ‘Weesgedicht zkt adoptieraam’ werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters. Bibliotheek Ieper koos er dit jaar voor om jeugdpoëzie in de kijker te zetten.

Vanaf woensdag 13 december (10.00 uur) stel je je kandidaat: surf naar https://weesgedichten.be/ Je kiest vervolgens een door de bibliotheek geselecteerd gedicht. Daarna is het gewoon achterover leunen en wachten tot Bib Ieper langskomt om het gedicht met afwasbare stiften op je raam aan te brengen.

Deelnemen aan deze actie is gratis. Meer info via Bib Ieper.

Valentijn Despeghel, schepen van Bibliotheek: “Onze eerste deelname aan de Weesgedichten vorig jaar was een onverhoopt succes: op een paar uur tijd waren alle gedichten geadopteerd! Wie een gedicht wil adopteren moet er dus snel bij zijn; er zijn slechts 25 gedichten beschikbaar. Dit jaar kan je kiezen uit poëzie van o.a. Bart Moeyaert, Joke Van Leeuwen, Annie M.G. Schmidt en Stijn De Paepe. Met de bibliotheek voorzien we via het project per geadopteerd gedicht een billijke vergoeding voor de dichters. En we brengen kunst en cultuur tot bij jou in de straat!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.