Home > De beste droge worst van België komt uit Avelgem. Podium is volledig West-Vlaams

De beste droge worst van België komt uit Avelgem. Podium is volledig West-Vlaams

Geschreven op 23 oktober 2022 om 09:54 door Mario De Wilde

In Avelgem vind je de beste droge worst van het land. Dat is nu officieel nadat eergisteren de Kristallen Kroon van de Keurslagers in Brugge werd uitgereikt. Deze prestigieuze wedstrijd onder het voorzitterschap van driesterrenchef Peter Goossens proefde dit jaar ‘dé droge worst’. Keurslagerij Jeroen en Joyce uit Avelgem ging met de hoogste eer lopen.

Geen Vlaming die niet graag eens bij een gezellige pint een droge worst naar binnen speelt. Maar, zo bleek tijdens de wedstrijd, de ene worst is de andere niet. Tijdens de voorselectie keurden een aantal slagers én de chef van het Hof van Cleve al meer dan dertig worsten. Uiteindelijk haalde een select gezelschap van vijf Keurslagers de finale.
Toeval of niet: vijf West-Vlamingen…. De jury van onafhankelijke gastronomen proefde en besliste: Jeroen en Joyce uit Avelgem leverden de beste worst af. De vier andere finalisten waren:
La Vache uit Meulebeke
Snaet uit Brugge
Dewilde uit Gistel
De Fijnkost uit Rumbeke.

Volgens voorzitter Peter Goossens was de behaalde kwaliteit super, en mogen de Vlamingen blij zijn met al die Keurslagers die nog met plezier eigenhandig een basisproduct bereiden voor hun klanten. De finale speelde zich af in hotel- en slagerijschool Ter Groene Poorte, en zo mochten ook de leerlingen van de slagerijschool proberen hun eigen droge worst te fabriceren. Eén leerling torende boven de anderen uit, en dus kreeg de 15-jarige Sebbe Soete uit Ternat als cadeau een super slagersmes uit handen van Peter Goossens. Hij is een wissel op de toekomst.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.