De beste boerenpatés uit het land komen uit Knokke, Moerbrugge, Blankenberge en Veurne
Gisteren donderdag 12 oktober werd al voor de 16de keer de jaarlijkse vakwedstrijd voor Keurslagers georganiseerd. Dit jaar moesten de Keurslagers aan de slag om de beste Boerenpaté van het land te maken. Na vele succesvolle jaren in Ter Groene Poorte in Brugge werd besloten om in het vervolg te roteren en zo was de organisatie dit kaar neergestreken in PIVA Antwerpen.
Die rotatie kwam er omdat vanaf nu ook een nationale scholencup wordt georganiseerd waaraan alle slagerijscholen kunnen deelnemen. Zowat 100 verschillende inzendingen werden ingestuurd zodat de vakjury nogal wat voor de kiezen kreeg.
Die vakjury weerhield de beste vijf inzendingen van Keurslagers en de beste vijf van de diverse scholen. Mensen uit de gastronomie, foodies en deskundigen uit de voedingswereld moesten onder leiding van voorzitter van de jury, topchef Jan Buytaert uitmaken wie de uiteindelijke winnaar zou worden. Na intens beraad, want de kwaliteit van de producten was zeer aan mekaar gewaagd, kon voorzitter Jan Buytaert samen met algemeen directeur van Keurslagers Marc Van Tilborgh de winnaars bekend maken. De beker van de scholencup en de Kristallen Kroon werden aan de winnaars overhandigd door respectievelijk Antwerps schepen Peter Wouters en deputé Luk Lemmens. Winnaar van de Kristallen Kroon werd Keurslager Ben Somers uit Boechout.
De slagerij afdeling van Coovi uit Anderlecht won de scholencup met het werk van Dialinas Nikos.
Kristallen Kroon Laureaten
Keurslager Somers uit Boechout
Keurslager David en Liselotte uit Moerbrugge
Keurslager Demuynck uit Blankenberge
Keurslager Decock uit Knokke
Keurslager Ortwin en Patricia uit Veurne
Scholencup
Winnende school : Coovi Anderlecht met Dialinas Nikos