Home > De ‘Best Belgian Genever’ van 2021 komt voortaan uit Poperinge!

De ‘Best Belgian Genever’ van 2021 komt voortaan uit Poperinge!

Geschreven op 26 februari 2021 om 15:57 door Mario De Wilde

De Houblonesse Hopscheutenjenever die op de markt wordt gebracht door het maatwerkbedrijf Sowepo vzw uit Poperinge, viel gisterenavond maar liefst twee keer in de prijzen op de World Gin Awards 2021 en mag zich met een gouden medaille in de categorie “Genever” voortaan kronen als “Best Belgian Genever”. Daarnaast behaalde dit streekproduct een tweede, bronzen medaille in de categorie Best Signature Botanical

World Gin awards, prestigieuze en internationaal sterk bezette wedstrijd

De beste en schitterendste gins en jenevers ter wereld worden elk jaar geprezen in de Gin Magazine Awards. Voor het eerst werden de prijzen virtueel bekend gemaakt in een uitzending die werd gestreamd op de Facebook pagina van de World Drinks Award. De organisatie reikt prijzen uit over verschillende categorieën van dranken zoals bieren, wijnen, allerhande sterke dranken en dus ook gins en jenevers. Dit onderdeel, dat de World Gin Awards heet, bekroont de beste gins ter wereld, met inzendingen van over alle continenten die door een deskundige jury zijn geproefd om de beste ter wereld te kiezen.

Anita Ujszaszi, awards director of the World Gin Awards vertelt: “Ondanks de uitdagingen van de afgelopen 12 maanden voor onze ginproducenten, hebben de World Gin Awards fantastische reacties gekregen. We hebben een recordaantal inzendingen ontvangen, met meer dan 800 ingezonden gins, en de kwaliteit is over de hele linie uitstekend. Bedankt aan alle producenten die binnenkwamen en ons verrukten met hun gins”

Bethany Whymark, redacteur van Gin Magazine zegt op haar beurt: “Dit is een geweldige tijd om in de wereld van gin te werken, en we zijn er trots op dat we het beste van de industrie kunnen vieren met onze prijzen – die in een virtueel formaat werden uitgereikt voor de eerste keer ooit in 2021. Alle deelnemers in de jeneverindustrie hebben het afgelopen jaar een ongelooflijke veerkracht en veel medeleven getoond, waardoor ze niet alleen hun eigen bedrijven vooruit hebben geholpen, maar ook die van anderen om te overleven en te floreren in uitdagende omstandigheden. Hun inspanningen verdienen lof.”

Alle kleuren van de regenboog

In 2020 werd dezelfde Houblonesse hopscheutenjenever reeds bekroond met een verdienstelijke zilveren medaille op de London Spirits Competition. Met de drie medailles op minder dan een jaar tijd, heeft het steekproductenmerk Houblonesse drie erkenningen in alle mogelijke gradaties voor haar hopscheutenjenever behaald. Ook dit jaar zet het maatwerkbedrijf Sowepo haar sterke drank op de internationale kaart.

Made with taste

Walter, algemeen directeur van maatwerkbedrijf Sowepo uit Poperinge is opgetogen met deze twee nieuwe medailles. “Na zilveren winst in 2020 op de London Spirits Competition wilden we dit jaar opnieuw onze kans wagen. We wisten wel dat het geen “sjanceslag” was zoals ze in de Westhoek zouden zeggen… Maar wilden dit ook effectief bevestigd krijgen.” Melanie, verantwoordelijke marketing en communicatie vertelt: “We hebben bewust deelgenomen aan de World Gin Awards omwille van haar internationaal sterk bekende karakter. Daarnaast is het zo dat onze jenever vaak verkeerdelijke over dezelfde kam wordt geschoren als een gin. Deze misvatting over ons knap staaltje Poperings vakwerk wilden we voor eens en altijd de wereld uithelpen. Op de World Gin Awards bestond een specifieke categorie waar de klassieke jenever (oftewel genever in het Engels) tot haar recht komt. We zijn dan ook opgetogen dat we onze Houblonesse hopscheutenjenever vanaf heden de beste van België mogen noemen!”

Ambitie naar de toekomst

De weg voor meerdere internationale erkenningen ligt open. Later dit jaar vinden de World Premix Awards plaats, waar Houblonesse misschien nog een derde keer in de prijzen kan vallen met haar “Joie de Houblonesse”, een sterke drank gemaakt op basis van een masseraat van hopscheuten. Dat dit opnieuw een mooie erkenning zou zijn in de internationale wereld van sterke dranken, hoeft niet meer gezegd. De titel van “World’s best genever” behalen, zou mooi zijn, al heeft Sowepo met haar medailles een duidelijke strategie voor ogen. Het maatwerkbedrijf wil namelijk een internationale koers varen met haar streekproductenmerk uit Poperinge. “We zijn reeds geruime tijd aan het bouwen aan de weg om onze Houblonesse dranken te exporteren naar de US. We hopen in 2021 de eerste containers van onze dranken richting Amerika uit te sturen” aldus Walter Bilcke.

“Onze leuze ‘With love from Poperinge’ zien prijken op flessen die finaal in het Amerikaanse winkelschap zullen staan, dat is de voldoening waar we naar op zoek zijn” Klinkt het bij Melanie van het fiere maatwerkbedrijf Sowepo vzw.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.