Home > De Award voor Autocar van het Jaar ging ook deze keer naar… VIVES Hogeschool

De Award voor Autocar van het Jaar ging ook deze keer naar… VIVES Hogeschool

Geschreven op 28 maart 2024 om 07:22 door Mario De Wilde

De opleiding Toerisme en Recreatiemanagement mocht vorige week de award voor Autocar van het Jaar ontvangen van de FBAA (Belgische Federatie van Autocar en Autobusondernemers), samen met vier andere Vlaamse hogescholen die deze opleiding aanbieden. Met de award drukt de federatie hun waardering uit voor de jarenlange samenwerking met de autocarsector, waarbij toerismestudenten een innovatief, creatief autocarproduct maken voor en in samenwerking met diverse autocarbedrijven.

Ze waren dit academiejaar toe aan de twaalfde editie. In de loop van die twaalf jaren hebben gezamenlijk ongeveer 3.000 studenten een eigen autocarreis ontwikkeld onder begeleiding van een 25-tal docenten en opleidingshoofden. Het project bestaat uit een onderzoek naar een thema/doelgroep, het maken van een reisprogramma, de bijhorende prijscalculatie en het opmaken van een marketingplan met bijhorende marketingtool (zoals website, social media campagne, flyers, brochures…).

Binnen VIVES hebben ze de wedstrijd aangegrepen om vakoverschrijdend te werken. Waar vroeger in de vakken marketing, online tools en product development aparte opdrachten werden gegeven, worden die nu gegroepeerd en geënt op de wedstrijd. En dat maakt het voor de studenten zeer interessant.
De samenwerking met het werkveld is voor de studenten een absolute meerwaarde. Het te winnen reisbudget voor de studenten met de beste autocarreis, is voor hen een extra motivatie én meteen ook een tweede ervaring met het autocarproduct.

Dit project is een mooi voorbeeld van een prachtige samenwerking tussen onderwijs en industrie. De opleiding wil dan ook graag de BAAV (Beroepsvereniging van Autobus en Autocarondernemers Vlaanderen) én alle autocarondernemingen bedanken die in de loop van de voorbije jaren een groep studenten hebben begeleid. Foto: VIVES

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.