Home > ‘De Appelvink’ uit Damme wil oude muziekinstrumenten herontdekken met concertreeks

‘De Appelvink’ uit Damme wil oude muziekinstrumenten herontdekken met concertreeks

Geschreven op 21 januari 2022 om 08:22 door Mario De Wilde

Heeft u al gehoord van een viola da gamba? Of van een pedal steel of een cornetto? Deze eeuwenoude muziekinstrumenten worden slechts door een beperkt aantal musici in de wereld bespeeld, maar ze klinken nog steeds wonderzoet. Vanaf dit voorjaar plaatst het nieuwe initiatief ‘De Appelvink’ deze instrumenten terug op de voorgrond, in een jaarlijks terugkerende concertreeks. Daarom is er op zaterdag 29 januari om 17u in het stadhuis van Damme een gevarieerde jaarprogramma van ‘De Appelvink’ met een eerste concert. Alles gaat vanaf 17 uur door in het stadhuis Damme, Markt 1, 8340 Damme. Na een
welkomstspeech door Alexander Makay, artistiek directeur van De Appelvink en een speech door Joachim Coens, burgemeester van Stad Damme is er het eigenlijk concert door vijf artists in residence: Ann Cnop (barokviool), Thomas Baeté (viola da gamba), Florian Heyerick (klavecimbel/fluit), Tristan Driessens (arabische Ud) en Lambert Colson (cornetto). Het geheel wordt gepresenteerd en poëtisch omkaderd door ‘writer in residence’ Marieke De Maré.

2 reacties

Roeland Van Den Driessche
Geschreven op 2022-02-02 16:49:18
Dag Mieke, Het volledig programma vind je op www.deappelvink.be. Mvg, Roeland Van Den Driessche
Mieke Hennico
Geschreven op 2022-02-02 13:55:16
Tof initiatief. Woon al jaren de apertiefconcerten bij, op zondag. Zou graag vernemen wanneer de volgende concerten plaatsvinden .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.