Home > David Maenhout uit Knokke-Heist fungeert als jurylid op de World Final Chocolate Masters in Parijs

David Maenhout uit Knokke-Heist fungeert als jurylid op de World Final Chocolate Masters in Parijs

Geschreven op 28 oktober 2022 om 09:27 door Mario De Wilde

Wat de Olympische spelen zijn voor sporters is de World Chocolate Masters voor de wereld van chocolade. Dit is de zwaarste competitie in zijn soort die eens in de vier jaar door gaat met meer dan 100 slopende preselecties in voorafgaande nationale competities. Er stoten uiteindelijk 18 landen door naar de world final in Parijs dit verlengde weekend. Wereldwijd gaan maar liefst meer dan 1 miljoen chefs, fans, kijkers en volgers deze finale live volgen op diverse social mediaplatvormen. Het is voor Knokke-Heistenaar David Maenhout van het gekende Chocolatier M uit Knokke een hele eer en vooral een uniek gegeven om als enige Belg uitgekozen te zijn door wereldtoppers als Amaury Guichon en Kirsten Tibbals als jurylid voor de finale in Parijs.

Deze competitie draait om talent, skils, innovatie, sustainability, creativiteit op het allerhoogste niveau. Men moet hun talent live tonen voor een publiek met verbluffende showstukken, snack to go, desserts en natuurlijk pralines.Op donderdag starten alle voorbereidingen om definitief van start te gaan van 29 tot en met 31 oktober. Deze competitie is dermate zwaar dat meeste deelnemers zich genoodzaakt zien het voorafgaande jaar bijna alle privé en professionele leven aan de kant te schuiven voor een intense en optimale voorbereiding.

Als jurylid van dit prestigieuze gebeuren, is het voor David Maenhout een enorme erkenning voor de producten van de allerhoogste kwaliteit waar Chocolatier M voor gekend staat. David zal vooral, naast alle details op elk toepassingsgebied, extreem moeten gaan toezien op smaaksensaties en smaakbalans van alle producten in de finale, typerend waar hij zelf voor gekend staat in zijn eigen unieke creaties. David wist in het verleden zelf op internationaal vlak reeds meerdere gouden medailles en diverse titels te veroveren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.