Home > Dansen Rose de Leyn en Christian Dedeene Dance Factory uit Brugge bundelen krachten

Dansen Rose de Leyn en Christian Dedeene Dance Factory uit Brugge bundelen krachten

Geschreven op 7 september 2018 om 06:40 door Mario De Wilde

Dansen Rose de Leyn en Christian Dedeene Dance Factory, twee ‘zwaargewichten’ in de danswereld, bundelen hun krachten en talenten en maken van Dansen Rose de Leyn the place to be voor àlle dansstijlen in het Brugse. Dansen Rose de Leyn bestaat ondertussen reeds 40 jaar en Christian Dedeene is al meer dan 30 jaar actief als lesgever en choreograaf in het Brugse. Voor zij als docenten hun sporen verdienden waren zij zelf jaren actief als uitvoerende kunstenaars in de professionele danswereld, elk in hun dansdisciplines en op hoog niveau.
Zij hebben de technieken en knepen van het vak aangeleerd gekregen van docenten die zelf ook hun sporen hadden verdiend op top niveau en zo hun leerlingen de passie voor de dans met een doordachte opleiding konden bijbrengen. Ondertussen is de dans enorm gestegen aan populariteit, door de vele tv programma’s en Brugge als dansstad met zijn unieke dansprogrammatie. Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen.
Heden moeten wij zien dat door deze populariteit overal dansschooltjes als paddenstoelen uit de grond schieten .
Net zoals voor de therapeuten is er immers geen enkele wettelijke norm of verplichting voor de dans en kan eender wie zich de tittel dansdocent toe-eigenen en aan de slag gaan. De ouders van een kind die de danskriebels heeft zijn ook leken in dit milieu en kunnen moeilijk zelf het kaf van het koren scheiden. Zij handelen ter goede trouw en kiezen meestal voor het meest praktische of laten zich leiden door de vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen, Rose de Leyn en Christian Dedeene slaan nu de handen in elkaar en hebben ondertussen een team docenten bijeen gebracht waar in hun CV’s namen als Koninklijke Balletschool Antwerpen, Laine Theatre Arts Epsom-Londen, Theaterschool Amsterdam, NY City Ballet, Ballet van Vlaanderen, Maurice Béjart, , Moulin Rouge Parijs, Royal Ballet London enz. geen verzinsels maar harde leerscholen zijn geweest.Docenten die niet even een stage of workshop hebben gevolgd onder deze namen en er dan kwistig mee gooien, maar er jaren hebben gestudeerd, gewerkt en doorleefd hebben.
Professionele dansers die aan de top hebben gestaan, die de weg kennen naar de top en nu hun serieuze kennis en technieken willen doorgeven aan leerlingen. Door deze samenwerking kan men bij Dansen Rose de Leyn een brede waaier van dansdisciplines, van beginners tot gevorderden, aangeleerd krijgen van stuk voor stuk topdocenten die in de praktijk bewezen hebben wat ze waard zijn. Klassiek ballet, modern jazz, stijldansen, hip hop, disco dans, alle disciplines onder één dak met een hoge kwaliteitsgarantie en een verantwoorde opleiding.
Door deze kennis kunnen de leerlingen dan ook doorgroeien, niveau na niveau, tot professionele dansers als dit hun passie is, of volop genieten van deze technieken als degelijke amateurdansers. Daardoor is Dansen Rose de Leyn “the place to be” geworden in Brugge en omstreken voor alle dansers, en kunnen de ouders gerust zijn dat hun kinderen het maximum uit hun opleiding of hobby kunnen halen met degelijke en verantwoorde docenten.

www.rosedeleyn.be
www.klassiekballetbrugge.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.