Home > Danny Jonckheere en Georges Vandromme brengen boek uit over kerkgeschiedenis van Langemark-Poelkapelle

Danny Jonckheere en Georges Vandromme brengen boek uit over kerkgeschiedenis van Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 20 september 2022 om 08:34 door Mario De Wilde

Danny Jonckheere en Georges Vandromme schrijven samen een boek over de parochiepriesters en de kerkgeschiedenis van Langemark-Poelkapelle. Volgende week dinsdag 27 september stellen ze het boek voor aan het grote publiek in de Sint-Pauluskerk in Langemark. Het boek zal vanaf dat moment ook te koop zijn. Deze nieuwe en unieke publicatie van Danny Jonckheere en Georges Vandromme brengt de geschiedenis van de parochiepriesters en de kerkgeschiedenis van de vijf parochies van Langemark-Poelkapelle (Bikschote, Langemark, Madonna, Poelkapelle en Sint-Juliaan) onder de aandacht.
Met de historische schets van elke parochie geven de auteurs de achtergrond weer waarin onze parochies door de eeuwen heen gedijden. Meteen wordt een ‘blinde vlek’ in de geschiedenis van de parochies ingevuld.

Jonckheere en Vandromme zijn ze niet aan hun proefstuk toe. Eerder brachten ze in 2014 al het boek ‘Hoe Langemark- Poelkapelle honderdennegen keer een toekomst verloor’ uit. Verder is Georges Vandromme ook gekend van uitgaves als ‘200 jaar burgemeesters in Langemark-Poelkapelle’ (2017), ‘Een wandeling langs 227 herbergen te Langemark-Poelkapelle’ (2019) en heel wat andere publicaties die het erfgoed van onze landelijke gemeente in het daglicht stellen.
Op het programma staat de voorstelling van het boek, de overhandiging van het eerste exemplaar en een signeersessie, maar ook de vereremerking van een aantal leden van de kerkfabriek. Het geheel wordt opgeluisterd door organist Ludo Geloen, die onder meer een nieuw werk ‘Quinque paroeciae’ zal creëren. Katelijne Vanbeselaere, ex-journaliste zal beide auteurs interviewen.

De presentatie van het boek gaat door in de Sint-Pauluskerk van Langemark op dinsdag 27 september 2022 om 19u30. Iedereen is van harte welkom! Het lokaal bestuur biedt aan elke aanwezige om af te sluiten een drankje aan.
Het boek telt 234 blz. en is vanaf 27 september 2022 te verkrijgen in de Dienst voor Toerisme en bij Danny Jonckheere en Georges Vandromme. Voor een exemplaar betaal je € 24.
Foto: gemeente Langemark-Poelkapelle

1 reactie

Robert Bouciqué
Geschreven op 2022-12-01 21:41:51
Geachte Mr Vandromme, Je interesse in het erfgoed Langemark is bekend. Mijn vader Jozef Bouciqué, geboren te Sint-Juliaan Langemark in 1889, was o.a. hoofdonderwijzer aan de Stadsscholen te Roeselare. Rond 1980, op 90 jarige leeftijd, werd hij geïnterviewd over het leven, onderwijs, eerste velo's, enz.. in zijn geboortewijk Sint-Jeliens. Ben je geïnteresseerd in dit gesproken interview? Bovendien werd het interview recent volledig uitgetypt en is het nu in Word beschikbaar. Laat het me weten. Met een groet van Robert Bouciqué, zijn zoon (intussen zelf 88-plusser)

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.