Home > Dankzij KooplokaalBon 20 % extra koopkracht voor Kuurnenaar

Dankzij KooplokaalBon 20 % extra koopkracht voor Kuurnenaar

Geschreven op 18 mei 2020 om 15:49 door Mario De Wilde

De Kuurnse handelaars bleven tijdens deze coronacrisis absoluut niet bij de pakken zitten. Dankzij hun creativiteit zagen we talrijke initiatieven opduiken. Restaurants startten op hun beurt met een afhaalservice. Bloemenzaken leverden aan huis. Het gemeentebestuur is bijzonder fier op dit staaltje van ondernemerschap. Vanaf 11 mei mochten de meeste handelszaken opnieuw de deuren openen, de rest volgt op 18 mei. Met het gemeentebestuur willen we zorgen voor een extra stimulans met de KOOPLOKAALBON.
Johan Bossuyt, schepen van lokale economie: “Met de kooplokaalbon stellen we een dubbel doel: de koopkracht verhogen en de lokale handel stimuleren. Even verduidelijken: Je koopt een bon via de webshop en betaalt hiervoor 50 euro. Je ontvangt in ruil 60 euro aankoopbonnen bij de door jou gekozen handelaar, 20% extra koopkracht.”
20% extra koopkracht. Het gemeentebestuur zorg voor 20% meerwaarde en jij steunt de lokale handelaars. Meer koopkracht voor de Kuurnenaren en meer omzet voor de handelaars. De bonnen zijn te koop aan 10 euro per stuk in de webshop. Je krijgt 2 euro extra waarde. Bij de aankoop kies je bij welke handelaar je je aankoopwaarde wenst te besteden.
Elke Kuurnenaar kan in totaal maximum 500 euro aan kortingsbonnen (50 bonnen van 10 euro) aankopen, waarvan maximum 25 bonnen bij dezelfde handelaar. Je krijgt een totale meerwaarde van 100 euro op je lokale aankopen (inruilwaarde 600 euro).
Maximum 250 euro bonnen per handelaar
Per handelaar bedraagt het maximale opgetelde aankoopbedrag 3 000 euro, inclusief extra waarde. Op die manier streven we naar een maximale spreiding van de inkomsten bij onze handelaars. De kooplokaalbonnen kunnen enkel gebruikt worden bij de handelszaken die genoodzaakt waren de deuren te sluiten of die door de maatregelen een groot verlies leden. Je vindt alle handelaars op www.kuurne.be/kooplokaalbon.
Van 11 mei tot 11 juni
De aankoopbon is te koop van 18 mei tot 30 juni via de webshop. De aankoopbon is geldig van 18 mei tot 31 december.

Digitaal platform
We ontwikkelden een digitaal platform met webshop waar je alle handelszaken kan terugvinden. Wie zelf geen toegang heeft tot het internet kan terecht bij de vrijetijdsdienst op afspraak voor nodige persoonlijke ondersteuning (056 36 20 50). Met deze aankoopbonnen willen we een extra impuls geven bij de heropstart van de winkels en willen we de verkoop in deze moeilijke tijden maximaal stimuleren. Burgemeester Francis Benoit : ” Dit initiatief is onderdeel van een coronanoodfonds waarmee het gemeentebestuur ondersteuning wil bieden aan de algemene veiligheidsaanpak, kinderopvang, verenigingen, armoedebeleid, evenementen, lokale economie, welzijn, vrije tijd, heropstart onderwijs, logistieke ondersteuning woonzorgcentra , ondernemingen, zorgbehoevenden … We pakken dit samen aan als gemeenteraad met alle politieke fracties. Tegen de gemeenteraad van 18 juni willen wij het coronafonds concreet maken naar budget en acties. De crisis stopt niet na de zomer. We bekijken acties en maatregelen in 2020 en misschien verder.”

Budget voor deze kooplokaalbon
Het gemeentebestuur maakt tot 60 000 euro budget vrij om de extra koopwaarde te financieren.
Johan Bossuyt, schepen van lokale economie : “Deze meerwaarde moet leiden tot een hefboomeffect waarbij in totaal op heel korte termijn 360 000 euro inkomsten naar onze handelaars vloeit. De handelaars hebben nu deze inkomsten nodig om hun lopende kosten te blijven dekken. Dankzij de grote solidariteit van onze inwoners met hun favoriete handelaars hopen we dit eindbedrag te behalen. Parallel naast deze 20% kortingsbon blijft ook de KuKadobon te koop. Ook dit is een uitstekend en flexibel betaalmiddel in deze coronatijden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.