Home > Damse sportcentra opgeknapt in coronatijd 

Damse sportcentra opgeknapt in coronatijd 

Geschreven op 3 maart 2021 om 18:05 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Damme heeft van de coronacrisis gebruik gemaakt om haar sportinfrastructuur op te frissen. Zo kunnen sporters als de voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 versoepelen in optimale omstandigheden opnieuw sporten. De werken werden door de eigen stadsmedewerkers uitgevoerd. De tijd die vrijkwam omdat er geen bezoekers waren, werd zo functioneel ingevuld. Doordat de sporthallen een tijdje onbenut bleven, brak een uitgelezen kans aan om de lijnen van de verschillende sportterreinen te herschilderen. Omdat voldoende drinken bij het sporten belangrijk is, kregen de sportparken in Sijsele en Moerkerke nieuwe drinkwaterfonteintjes. De gebruikers kunnen er nu zuiver en gekoeld drinkwater tappen. Waar nodig werd de veldomheining hersteld of vervangen.

In samenspraak met de verenigingen die gebruik maken van de stedelijke sportaccommodatie werden de cafetaria’s van de sporthallen voorzien van een nieuwe sfeervolle inkleding. In de sporthal ’t Veld en de turnzaal in Sijsele werd nieuw meubilair geplaatst. De muren kregen een nieuwe lik verf, het houtwerk van de bar werd vervangen en de verlichting en de ramen zijn nieuw. “We investeren ook in een aangename ontspanning na een deugddoende inspanning”, verduidelijkt schepen voor sport Christoph De Sutter. “De vernieuwing van de verwarmingsinstallatie voor ’t Veld staat op de planning. Die krijgt een volautomatische sturing om een kwalitatieve en energetische werking te garanderen.” Het basketbalveld op het Lindeplein kreeg nieuwe basketborden en netten. In Oostkerke werd een bijkomend pétanqueveld aangelegd.

Naast investeringen in het gebouw, werd ook aan nieuw sportmateriaal gedacht. Er zijn nieuwe voetbaldoelen en -netten aangekocht. Transportkarretjes maken het verplaatsen van de oefendoelen gemakkelijker. Voor de sporthallen werden nieuwe val- en turnmatten aangekocht. Ook de klimtouwen in Sijsele zijn nieuw. Het krachtbal- en pétanquegebouw De Barrage in Moerkerke kreeg dan weer extra klaptafels.

Buitenvelden vroeger ingezaaid 

De buitenvelden van de stedelijke sportcentra zullen dit jaar vroeger dan gewoonlijk opnieuw worden ingezaaid. Hierdoor kan het gras al groeien voor de warmste en droogste periode. De stad anticipeert daarmee op een nieuwe lange en warme zomer. De veelgebruikte verlichte Finse piste op ’t sportpark ’t Veld in Sijsele krijgt waar nodig een nieuwe laag schors.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.