Home > Damesbasketbalclub Blue Stars Brugge heeft haar nieuwe thuis

Damesbasketbalclub Blue Stars Brugge heeft haar nieuwe thuis

Geschreven op 26 januari 2022 om 13:26 door Mario De Wilde

Sinds 2017 sluit het stadsbestuur van Brugge heel wat overeenkomsten met scholen om hun schoolsportinfrastructuur naschools open te stellen voor sportgebruik. Nu werd ook een overeenkomst afgesloten voor het verhuur van de nieuwe sportzaal van het VTI in de Vaartdijkstraat. Sinds januari heeft damesbasketbalclub Blue Stars Brugge haar nieuwe thuis in de sportzaal.

Momenteel is er een samenwerking met volgende scholen:

• Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge
• Sint-Leo Hemelsdaele, Potterierei 11 8000 Brugge
• De Zonnetuin, Beeweg 32, 8310 Brugge
• Spermalie, Potterierei 46, 8000 Brugge
• Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis, Fortuinstraat 29, 8310 Brugge
• Sint-Lodewijkscollege, Spoorwegstraat 250, 8200 Brugge
• De Varens, Nieuwe St-Annadreef 27, 8200 Brugge
• Atheneum Jan Fevijn, Daverlostraat 132, 8310 Brugge
• KA Atheneum 1 Brugge Centrum, Sint-Clarastraat 46, 8000 Brugge
• KTA, Rijselstraat 7, 8200 Brugge

Ook met het Vrij Technisch Instituut Brugge, dat jarenlang zijn sportaccommodatie in de Zandstraat ter beschikking stelde, is er een samenwerking. Daar komt nu een einde aan. Schepen van Sport, Franky Demon: “Maar wat er in de plaats komt is een serieuze upgrade. De school hield, in samenspraak met de Stad, al in haar tekenplannen rekening met de afmetingen om competitiesport mogelijk te maken voor oa basketbal en zaalvoetbal. Dat wordt enorm geapprecieerd en leidde bij realisatie makkelijk tot een nieuwe overeenkomst voor de naschoolse verhuring van de nieuwe sportzaal. De zaal is een uitloper van de prachtige nieuwe scholencampus die het VTI in de Vaartdijkstraat bouwde. Een grote moderne sporthal die de sportieve ontwikkeling van de schoolgaande jongeren optimaal aan bod kan laten komen. Maar ook voor Stad Brugge is deze sporthal enorm welgekomen. Er is immers altijd vraag naar indoor sport en dus stond de Sportdienst op de eerste rij om een nieuwe overeenkomst af te sluiten voor naschools sportgebruik. Vervolgens werd onder de Brugse verenigingen op zoek gegaan naar vaste gebruikers.”

Damesbasketbalclub Blue Stars Brugge was de eerste die rond de jaarwisseling haar intrek nam in de sportzaal aan Ten Briele. En ik laat me vertellen dat na amper twee weken basketten de trainers en leden euforisch zijn over hun nieuwe thuishaven. En als de sportclubs tevreden zijn, dan zijn ook wij tevreden. Zeker als de supporters het sportieve gebeuren vanuit een cafetaria kunnen volgen. Volgens de geldende coronamaatregelen evenwel. Een leuk extraatje zowel letterlijk als figuurlijk is dat zonder vaste uitbating de verenigingen zelf instaan voor het gebruik van de cafetaria, wat de clubkas dan weer kan spijzen. We zijn ervan overtuigd dat nog meer clubs en gebruikers het voorbeeld van de Blue Stars zullen volgen en dat ook zij lyrisch zullen zijn over de nieuwe sportzaal. Dat is ook logisch als je weet dat die 950m² groot is en kan worden opgedeeld in 3 delen. Er is naast ruime kleedkamers ook een EHBO-lokaal, een scheidsrechterkleedkamer en ruime berging. Zowat alle binnensporten zijn er mogelijk: voetbal, handbal, volleybal, tennis, badminton…
Te veel om op te sommen eigenlijk, maar het mag duidelijk zijn dat de sportende inwoners van Sint-Andries en omstreken krijgen waar ze recht op hebben.”

De sporthal is net als de rest van het gebouw ook technologisch innovatief. Wie hier op wekelijkse basis komt sporten, kan met een badge de nodige buiten- en binnendeuren openen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.